Dossier: Grotiusgebouw

Grotius meets Heumensoord

18-11-2015

Onder de naam ‘Food for thought’ start eind deze maand, op initiatief van de rechtenfaculteit, een lezingenreeks voor vluchtelingenstudenten uit Heumensoord.

Lees artikel

De voors en tegens van het Grotius

28-04-2015

Het Grotiusgebouw is genomineerd voor ‘beste gebouw 2015’, prijkt op de schermen in het gebouw van de rechtenfaculteit. Maar hoe best is het eigenlijk? Bijna een jaar na de opening peilt Vox de stemming onder studenten en medewerkers. ‘Het is wel apart dat als ik me hier uitrek de rest van de faculteit dat kan zien.’

Lees artikel

Voorziet de campus in 2051 in zijn energie?

24-12-2014

Voorziet de campus in 2051 in zijn eigen energie? Waarschijnlijk niet. ‘Ook niet als we alle daken met zonnepanelen bedekken,’ zegt Toon Buiting, coördinator energiebeleid bij het Universitair Vastgoedbedrijf (UVB).

Lees artikel

Wat er niet deugt aan het Grotius

11-12-2014

Het Grotiusgebouw is het paradepaardje van de campus, toch stuiten studenten er op problemen. Studentenvertegenwoordigers stonden vandaag in het gebouw om de kerstwensen van studenten te verzamelen op een flipchart.

Lees artikel

De open dag wordt drukker dan ooit

31-10-2014

Het belooft morgen de drukste open dag ooit te worden op de Radboud Universiteit. En dat nadat ook vorig jaar qua bezoek een recorddag was. ‘Het is een landelijke trend dat scholieren zich steeds beter laten voorlichten’, zegt Marco Speetjens als organisator van de open dag.

Lees artikel

Dag chipknip op de campus

27-10-2014

Per 1 januari kun je niet meer met de chipknip betalen bij de koffieautomaten op de campus. Dan wordt het betaalsysteem landelijk offline gehaald. Hoe bereidt het Facilitair Bedrijf (FB) zich hierop voor? En wat gebeurt er met nieuwe ontwikkelingen, zoals contactloos betalen?

Lees artikel

[In Beeld] Driegangendiner in het Grotius

09-10-2014

De managementfaculteit deelde achthonderd bandjes uit tijdens de introductie. Op de bandjes stond een nummer dat overeenkwam met het nummertje van een ander bandje. Doel was om je match te vinden. Uiteindelijk vonden acht studenten hun match en wonnen daarmee een driegangendiner in het Grotius.

Lees artikel