Hotspots in Nijmegen (3): hier moet je zijn voor lunch en koffie

22 aug 2017 ,

Na de introductie kent elke eerstejaars Café de Fuik, Tweekeerbellen en El Sombrero. Maar Nijmegen heeft meer te bieden. Daarom: waar moet je als student zeker een keer heen? In deel 3: de beste plekken voor een goede maar betaalbare lunch en kop koffie.

#1 De Mediterraanse Hoek: Misschien wel het best bewaarde geheim van Nijmegen: de Mediterraanse Hoek. Eigenlijk is het een Turkse fruit- en groentewinkel. Maar als je naar binnen loopt en aan eigenaar Alex vraagt om een broodje, krijg je een heerlijke lunch voorgeschoteld. En dat voor maar 2,50 euro.

#2 De Blonde Pater: Het beste kopje koffie van Nederland drink je bij de Blonde Pater. Het lunchcafé sleept veel baristaprijzen in de wacht en biedt daarnaast keuze uit een scala aan lunchgerechten om van te watertanden. Op het terras zit je meestal pal in het zonnetje en door de verwarmde kussens kun je ook in de winter buiten zitten.

#3 Fika: Stijlvoller dan IKEA, maar wel heel Scandinavisch. Zo voelt lunchen bij Fika. Hier kun je namelijk volop genieten van de Scandinavische keuken. De gerechten worden geserveerd op smörrebröd en voor een echte Aquavit Cocktail moet je hier zijn. Skål!

#4 Down Town: De Nijmeegse band De Staat heeft een gelijknamig nummer, maar dat heeft niks te maken met de rustige en hippe sfeer van café Down Town. Voor de vroege vogels die buiten de deur willen eten, of voor de nachtbrakers die een nachtje hebben doorgehaald. Je kunt hier al vanaf 8.30 uur terecht.

#5 Kattencafé Balthazar: Het is zover: Nijmegen krijgt een kattencafé. Bij Balthazar drink je koffie of thee tussen zeven katten, die maar al te graag bij jou rondhangen. Je eigen hond of kat meenemen mag niet, maar de katten die er rondlopen geven genoeg liefde om je quarterlifecrisis helemaal weg te werken.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!