Zes minuten babbelen met M??xima

14-03-2016, 00:00

Leuk was het niet echt, wel intrigerend. Duurzaamheidshoogleraar Jan Jonker was vrijdag delegatieleider op een innovatieparade in Parijs. Hij mocht zes minuten praten met koningin M??xima.

Jan Jonker, rechts in beeld, geeft koningin M??xima eem boek dat speciaal voor de gelegenheid is samengesteld.
Jan Jonker (met baard), geeft koningin M??xima een??boek over circulaire economie dat speciaal voor de innovatieparade is samengesteld.
Tijdens een tweedaags staatsbezoek, vorige week in Parijs, was hoogleraar Jan Jonker leider van ????n van de delegaties die zich presenteerden tijdens een zogenaamde innovatieparade in Parijs. Het koninklijk paar kwam ook even langs. Jonker kreeg exact zes minuten ??? geen vijf, geen zeven ??? om met de koningin te praten over zijn expertise. Een intense ervaring, zegt Jonker. ???Zodra het koninklijk huis bij iets betrokken is, neemt de complexiteit van het organiseren natuurlijk met een factor veel toe. Dat heb ik gemerkt.??? Jonker koppelde als delegatieleider zeventien Nederlandse en Franse bedrijven uit de circulaire economie aan elkaar die allemaal een bijdrage leverden aan de beurs. ???Dat was erg nuttig, want je zet samen het onderwerp echt op de agenda. Maar als je het wat cynischer bekijkt: het was ook wel erg veel werk voor ????n dag.??? Zoemen Op het bezoek van Willem-Alexander en M??xima kijkt hij met wat humor terug. ???Die twee zitten in een soort cocon en daar omheen zoemen allerlei mensen heel druk heen en weer. Voordat ze er daadwerkelijk aankwamen, werd vier keer aangekondigd dat ze er nu toch ??cht bijna waren. Iedereen om hen heen is heel druk bezig, zij zijn rustig. Of ik het leuk vond? Dat is niet het goede woord, het was intrigerend.??? M??xima zelf viel wel in de smaak bij Jonker. ???Ze is niet alleen charmant, maar ook intelligent en ge??nteresseerd. Ik heb haar het boek over circulaire economie gegeven dat we voor deze gelegenheid hebben gemaakt. Het zou mooi zijn als ze dat eens leest.??? / Tim van Ham

Geef een reactie