Literair dineren

03 apr 2018

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Lara Maassen stuurt u naar een literair diner met Gerjon Gijsbers.

Oké, oké, oké, Pasen betekent: net iets te veel eten. Paasbrunch, paaseitjes, paasgebakjes.  Je moeder stopt je nog de helft van het eten toe terwijl je weer naar Nijmegen vertrekt.

Maar dan? Bedenk hoe alle restjes deze week langzaam op zullen gaan. Hoe vanaf donderdag de AH Basic-pizza’s weer uit de vriezer komen. Voor je het weet zit je volgende week weer met droge rijst op de bank in de ellendige leegte te staren.

Daarom deze week vast de tip voor dát moment: ga naar het literaire diner met schrijver Gerjon Gijsbers. Bij Café In De Blaauwe Hand kun je maandag 9 april genieten van een luxe driegangendiner, terwijl je naar de nuchtere stem van Gijsbers luistert.

Gerjon Gijsbers (1983) is alumnus Nederlands van de Radboud Universiteit en schrijft proza. Hij trad op op onder andere de Zwarte Cross, Mañana Mañana en Lowlands, schreef columns voor Propria Cures en HP/De Tijd en maakte al eens het kerstverhaal voor Vox. In 2017 kwam Gijsbers’ debuutroman, Scheuren in Canvas, uit bij Uitgeverij Fagus. Over Luctor de Lamlendige, ‘voor wie het bestaan net vijftig microgram te zwaar is’, vertelde Gijsbers toen al trots aan Vox.

Dus, zin om je zware bestaan te verlichten met een avondje eten en literatuur? Zie hieronder vast een voorproefje — toen nog met Kerst. De christelijke feestdagen verbinden toch, blijkbaar. Ook wanneer het leven net te zwaar is.

Literair dineren met schrijver Gerjon Gijsbers is een samenwerking tussen De Nieuwe Oost – Wintertuin en Café In De Blaauwe Hand. Het diner vindt plaats op 9 april om 19.30 uur. Kaartjes kosten €27,50. Zie het Facebook-evenement voor meer informatie en reserveren.

1 reactie

  1. Take Marifat schreef op 7 april 2018 om 09:08

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!