7H

20 nov 2018

PH neutraal PH-neutraal is medewerker van de letterenfaculteit Bekijk alle berichten van PH neutraal

Ik vind het allemaal leuk en aardig hoor. Natuurlijk mag, nee, móet er aandacht zijn op Voxweb voor de Zevenheuvelenloop, het grootste sportevenement van Nijmegen (want die Vierdaagse, da’s natuurlijk geen sport, da’s kuieren van start naar finish en de grootste prestatie die je daarbij kunt neerzetten is dat je de Vierdaagsefeesten overleeft). Dus geen enkel probleem om in de aanloop naar de loop te berichten over een experiment in het Radboudumc (of is het nu umc Radboud, of gewoon nog Radboud Ziekenhuis – ik raak een beetje de draad kwijt met de naamgeving van het academisch ziekenhuis) waar gekeken wordt of je sneller opknapt van eiwitdrankjes na een sportprestatie, of van een placebo.

En uiteraard mag Joshua Cheptegei genoemd worden met zijn wereldrecord, en ook Stella Chesang, die beiden helemaal uit Oeganda overkwamen om de Zevenheuvelenloop te winnen. Hartstikke toppie van die twee. Kudo’s! En Susan Krumins natuurlijk, onze eigen, Nijmeegse Susan, die weliswaar niet won, maar wél bijna. Een goeie twintig seconden later maar dan de nummer één. En ook heel begrijpelijk dat Wesley Mols wat aandacht kreeg. De Radboudstudent en triatleet was de snelste aan de universiteit verbonden loper. En dat de bedrijvenloop gewonnen werd door het Radboudumc (aha, het is dus toch Radboudumc, ook weer opgelost) en dat Donders Wonders het snelste universiteitsteam was, was ook best belangrijk.

Maar daarna werd het stil – en daar baal ik van. Is het nu echt te veel gevraagd van Voxweb om haar eigen columnist ook eens in het zonnetje te zetten? Want ja, lieve lezer, u leest het goed, ook pH-neutraal liep mee. Twee keer zelfs, de nachtloop en de dagloop. Maar geen woord daarover, zelfs niet over het feit dat hij zijn persoonlijke records met respectievelijk drie-en-een-halve en acht minuten verbeterde – al zegt dat waarschijnlijk meer over mijn bedenkelijke tempo in eerdere edities. Ook geen woord over het feit dat ik maar liefst zes minuten sneller was dan de voormalige rector magnificus. Het kruis van de anonieme columnist, hoor ik u denken? Dat kan het niet wezen. Als er één persoon weet wie er achter dit pseudoniem schuilgaat, dan is het wel de schrijver van het Zevenheuvelenloopartikel – mijn overbuurman. Je wordt bedankt, Stan!

1 reactie

  1. Stan schreef op 20 november 2018 om 11:25

    Ik had je natuurlijk aanvankelijk prominent willen noemen, maar anonimiteit gaat natuurlijk boven alles. Het zou een koud kunstje zijn om aan de hand van je eindtijd te identificeren wie er achter dat pH-papiertje schuilgaat.
    Misschien volgend jaar gewoon als eerste eindigen dan maar?

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!