Betaalde lunch & liefde

04 dec 2018

PH neutraal PH-neutraal is medewerker van de letterenfaculteit Bekijk alle berichten van PH neutraal

De trouwe lezer van mijn columns – u ziet het, ik ga realistischerwijs uit van een enkelvoud – is natuurlijk al lang op de hoogte van mijn op zijn zachtst gezegd ambivalente houding ten opzichte van de Spar University. Bij aanvang was ik fel tegen, maar dankzij de zich maar voortslepende verbouwing van de Refter en de daarmee gepaard gaande universitaire voedselschaarste heb ik mijn mening enige tijd geleden noodgedwongen een beetje bijgesteld.

Hoewel ik me over die onverklaarbare (en steeds meer desintegrerende) roze krokodil en de semi-lollige teksten op de ramen nog altijd bleef verbazen, mocht de Spar University mij al bijna tot haar kernclientèle rekenen. Per slot van rekening was het best handig dat er een grootgrutter in het gat was gesprongen dat de universitaire restauratieve dienst zo plots en langdurig had laten vallen. Een mens moet eten, nietwaar, en meegebrachte bammetjes zijn niet echt mijn ding, in ieder geval niet dag in, dag uit. Daarnaast bleek de cappuccino, voor die lousy ene euro, van een behoorlijk drinkbare kwaliteit – in ieder geval een stuk beter dan de bagger die uit de automaat op mijn eigen verdieping komt. Ik was dus om.

Wás dus om. Want, eerlijk, ik ben heus geen social justice warrior en bepaald niet in mijn eerste flauwe wat voor -istische grap dan ook gestikt. Ik ben denk ik ook niet de meest gevoelige jongen die hier op de campus rondloopt en kan toch echt wel wat hebben. Maar onlangs zag ik dat de Spar University niet alleen teksten op de ruiten heeft, maar ook op de schappen, waaronder het fraaie ‘Buy me food and I’m yours’. Really? Koop eten voor me en ik ben van jou? Zelfs mijn katten geloven daar niet in, maar dat terzijde. Wat voor boodschap wil Spar University hiermee uitstralen? Dat betaalde genegenheid best oké is? Me dunkt dat in deze tijden van #metoo nét iets beter over dat zinnetje nagedacht had moeten worden.

Gelukkig opent na de kerstvakantie de Refter weer zijn deuren. Als ze daar maar niet ook bedacht hebben om lollige teksten in het rond te smijten – dan moet ik permanent aan de meegebrachte boterham.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands