Buitenschoolse activiteiten

26 aug 2020

Vox-medewerker Antonia loopt dit jaar voor de tweede keer de introductie. Toen ze in 2016 startte met de studie Psychologie, deed ze ook al een keer mee. Maar tussen 2016 en 2020 zijn heel wat dingen veranderd. Voor Vox houdt ze een dagboek bij.

De introductieweek wordt hoofdzakelijk om twee redenen georganiseerd. De eerste is natuurlijk de academische kant van je studie. Daarbij horen rondleidingen op de campus of uitleg over hoe de printers werken. En ook al is dit belangrijk, vooral de tweede reden om de introductieweek te organiseren is cruciaal: de extra activiteiten.

Dat zijn de clubs en verenigingen waar je lid van kan worden en, belangrijker nog, de vriendschappen die je sluit. Die weerhouden je ervan om de boel te slopen als de print-app het weer eens niet doet. En het vangt zenuwinzinkingen op als je je realiseert dat je te laat bent voor een verplicht vak – dat je aan de andere kant van de campus volgt. Met tips voor de academische kant van je studie leer je jezelf te organiseren. Maar tips over het leven buiten je studie houden je gezond.

De tweede dag van de introductieweek ging zowel over academische als over extra aspecten van het komende jaar. Ik weet al zo goed als zeker waar het Linnaeusgebouw zich bevindt (naast het Huygensgebouw) en de print-app maakt me niet meer aan het huilen – meestal toch niet. Het academische deel heb ik dus onder controle. Maar het buitenschoolse aspect is voor mij net zo nieuw en angstaanjagend als voor alle andere eerstejaars. En dit jaar is het natuurlijk extra vreemd.

Een hele dag achter je laptop kijken naar introductievideo’s en live rondleidingen over de campus volgen terwijl je door de pagina’s van de online introductiemarkt scrolt. Ondertussen heb je via WhatsApp contact met medestudenten. ‘Doet deze link het bij jou? Heb je hiernaar gekeken? Zijn we hetzelfde aan het doen? Zit jij ook achter je laptop? Is dit voor jou net zo vreemd als voor mij? Wat is de remedie tegen eenzaamheid en isolement als je je eenzaam en geïsoleerd voelt?’

Nadat ik de livestream van Cultuur op de Campus bekeken heb en door een aantal activiteiten van de internationale en culturele avond gescrold heb, weet ik één ding zeker: het is zó belangrijk om mee te doen. Mijn hoofd suist van de hele dag naar het scherm te kijken. Als ik dit jaar niet mijn best doe om naar buiten te gaan, als ik mezelf niet dwing om aan offline activiteiten mee te doen, is dat een slechte zaak. In eerste instantie doe ik voor het academische aspect mee aan de introductie, maar alles daarbuiten zal me het uithoudingsvermogen geven om dit jaar door te komen.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!