Comfortzone

09 jan 2019

Nathalie Elenbaas Nathalie Elenbaas is student Communicatiewetenschap en verhuisde voor haar studie van de Noordoostpolder naar Nijmegen. Bekijk alle berichten van Nathalie Elenbaas

‘En, heb je nog goede voornemens dit jaar?’ Is een vraag die je deze week vast wel voorbij hebt horen komen. Normaal had ik hier nooit echt een antwoord op, ik ben eigenlijk helemaal geen fan van goede voornemens, maar dit jaar heb ik toch eens over deze vraag nagedacht.

We kennen allemaal wel die standaard goede voornemens zoals meer bewegen, gezonder eten, afvallen… Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik wil niet zeggen dat dit geen goede voornemens zijn, maar ik kan dit soort dingen meestal niet volhouden. Als het al geen jaar lukt, dan zeker niet de rest van mijn leven.

Dit jaar wilde ik het een keertje anders doen, mezelf echt uitdagen. Niet alleen in 2019, maar heel mijn leven. Afgelopen maanden ben ik eigenlijk al aan mijn goede voornemen begonnen, want waarom zou je wachten tot een bepaalde datum als je echt iets wil bereiken? Vanaf nu ga ik vaker uit mijn comfortzone stappen, ontzettend eng, maar ook heel erg leuk. Je leert niet alleen nieuwe dingen, maar je leert ook jezelf een stuk beter kennen.

Afgelopen jaar ben ik al een paar keer ‘verplicht’ uit mijn comfortzone gestapt; ik moest een nieuwe studie kiezen en in mijn eentje verhuizen naar Nijmegen. In het begin zag ik hier heel erg tegenop, maar het is allemaal zo meegevallen. In mijn leven zijn er best veel dingen die ik heel graag zou willen doen, maar niet doe, omdat ik het gewoonweg niet durf. Dat moest wel een keer klaar zijn vond ik, niet meer twijfelen, maar gewoon doen.

Dit jaar ben ik al goed begonnen door last-minute toch uit te gaan met oud en nieuw en ik heb er geen seconde spijt van gehad. Ook heb ik me ingeschreven voor een fotografiecursus, daar ben ik heel benieuwd naar.

2019 wordt dus voor mij het jaar van heel veel nieuwe, leuke dingen. Ik ga genieten van die adrenalinekick die door je lichaam gaat als je iets doet wat je eigenlijk heel eng vindt, alsof je aan het parachutespringen bent.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands