Douze points

11-05-2017

PH neutraal PH-neutraal is medewerker van de letterenfaculteit Bekijk alle berichten van PH neutraal

Terwijl ik dit zit te tikken, verheug ik me al als een dolle op de avond die komen gaat. En, hoewel ik én man, én hetero, én voetbalfan en zelfs nog Ajacied ben, doel ik dan niet op de kraker Lyon-Ajax. Nee, vanavond is het tijd voor de tweede songfestivalvoorronde. Dikke pret. Niet vanwege de muziek, die zou ik het liefst afzetten. Ook niet vanwege de kermis eromheen, waar ik ook weinig geduld voor heb. Zelfs niet vanwege het competitie-element; dan zou ik wel naar Lyon-Ajax kijken. Waarom dan wel? Omdat het songfestival een fantastische manier is om een aantal collega’s eens volstrekt anders bezig te zien.

Sinds een aantal jaren organiseert een helaas geëmigreerde oud-collega een samenkomst op alle songfestivalavonden. Heel modern ook, met een deels fysieke groep in een Arnhems café en een virtuele schil op Facebook. Door zijn vertrek is alleen de Facebookmogelijkheid overgebleven – het leukste deel als je het mij vraagt, al ben ik nooit naar dat café gegaan (da’s dus wel in Arnhem, hè!) en kan ik dus niet echt vergelijken. Maar de commentaren op Facebook – hilarisch. Doorgaans wellicht wat saaie Radboudianen (we zijn natuurlijk wel een wetenschappelijke instelling) buitelen over elkaar heen in hun waardering van de zangkunsten, de kleding, de kapsels en de ‘overige uiterlijke kenmerken’ van de deelnemers – ik gebruik dit eufemisme maar om te voorkomen dat Vox hetzelfde adverteerderslot treft als Geenstijl, want natuurlijk duid ik hier voornamelijk op de vrouwelijke deelnemers.

De weken ná het songfestival kijk ik altijd weer met iets andere ogen naar die collega’s. Spits blijken ze te zijn, en soms vilein. Met oog voor detail en veel humor. Minder policor dan ik heel vaak vrees en puberaler dan je op het eerste oog zou denken – en daarmee in mijn ogen een stuk leuker. Jammer genoeg slijt dat doorgaans snel weer weg. Behalve bij de organisator van deze groep – die ik dan ook node mis op de universiteit. Wat zonde dat Joep weg is.

1 reactie

  1. Marije Breuker schreef op 11 mei 2017 om 13:56

    nice! ik verheug me op vanavond!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Raboud Universiteit

lees de laatste Vox online!