Douze points

01 jun 2021

PH neutraal PH-neutraal is medewerker van de letterenfaculteit Bekijk alle berichten van PH neutraal

Dat je dan het Eurovisie Songfestival overleefd hebt (al is het nauwelijks, wat was het weer een rariteitenkabinet) en je absoluut niet kon vinden in de einduitslag (en natuurlijk zat die Italiaan coke te snuiven, of deed op zijn minst alsof – duh!) en het alleen maar draaglijk was omdat je met een groep (oud-) collega’s en andere vrienden op Facebook het commentaar van Sander Lantinga met succes wist te overtreffen – en dat dan andere collega’s er net zo gemakkelijk nog een schepje bovenop doen. Een groepje docenten van communicatiewetenschappen plaatste het filmpje ‘Ik wil naar de RU’ op YouTube.

In mijn studietijd heette die studie nog gewoon massacommunicatie en het volk dat dat studeerde uiteraard massacommunisten, maar dat is nu even bezijden het punt. Waar het me nu om gaat is de vraag wat ik, nu ik dus nog in de flow van puntengeven zit, van dit initiatief vind. En dan ben ik, moet ik zeggen, wel een beetje ambivalent. Toegegeven: het is een briljant idee. En muzikaal is het top – je kunt mij overdag altijd wakker maken voor de bombast van Queen, waar het lied op gebaseerd is. De tekst had misschien wat beter in het metrum geperst kunnen worden, maar een kniesoor die daar op let. Visueel is op de clip weinig aan te merken – het is duidelijk dat de betreffende studierichting ook wat praktische vakken heeft.

Maar vocaal – ach, hemeltjelief, daaruit blijkt dat het écht collega’s van mij zijn, met een met mij vergelijkbaar zangtalent dat schreeuwt om een beperking tot het gesproken woord, of op zijn minst de inzet van de fameuze autotune. Maar nee, de coupletten en refreinen komen ons ongefilterd, op diverse toonhoogtes en in fantasiemelodie tegemoet. Ik zou hier vernietigend willen uithalen – maar buig mijn hoofd in respect voor het lef dat mijn collega’s tonen door dit lied voor de eeuwigheid op het internet te knallen. En stiekem (nou ja, stiekem) ben ik natuurlijk gewoon jaloers. Meer dan 20.000 likes hebben ze al – terwijl mijn record niet verder komt dan een lullige 50 duimpjes op Facebook – voor een foto in drag in Volendam…

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!