Going viral

04 mrt 2020

PH neutraal PH-neutraal is medewerker van de letterenfaculteit Bekijk alle berichten van PH neutraal

Al te veel merk ik er nog niet van, van dat coronavirus. Ik zie nog weinig massahysterie – in ieder geval niet buiten de televisie-uitzendingen, waar corona wel hoogtij lijkt te vieren – en mensen met mondkapjes ben ik ook nog niet tegengekomen, noch hier op de campus, noch elders. Nou ja, ik heb al wekenlang een promovendus vastzitten in China, en niet zomaar in China, nee in Wuhan – die zit in quarantaine. Enorm ingrijpend voor hem, maar nog steeds merk je er hier bijzonder weinig van.

Gelukkig was er dan vorige week een mailtje van het faculteitsbestuur, dat namens het college van bestuur onze aandacht vroeg ‘voor de berichtgeving over hoe wij als universiteit reageren op de komst van het coronavirus naar Europa en Nederland’. Nou, mijn aandacht was meteen getrokken, want als ik ergens in geïnteresseerd ben, dan is het wel in berichtgeving, en al helemaal als het over de komst van een virus naar Europa en Nederland is.

Nu viel de mail mij wat tegen, die verwees slechts naar een bericht op intranet – niet de beste manier om de aandacht vast te houden lijkt mij, maar ik klikte gewoon door. En daar op die intranetpagina, daar vond ik het. De gouden tips. Ik zal ze voor uw gemak nog even herhalen: 1. was je handen regelmatig en goed, 2. nies in de binnenkant van je elleboog en 3. gebruik papieren zakdoekjes. U weet wel, die tips die al sinds begin januari via letterlijk ieder medium naar binnen worden gepompt.

En daar bleef het niet bij! Gisteren kregen we nóg een mailtje, nu rechtstreeks van het CvB, met een link naar dezelfde informatie, maar nu met de geruststellende mededeling dat de Radboud Universiteit de aanwijzingen van de Nederlandse (gelukkig de Nederlandse, want je weet maar nooit!) overheid, het ministerie van BuZa en het RIVM op de voet volgt.

Ik kreeg het er warm van, van die goede zorgen van mijn werkgever. Ietsje boven de 38 graden zelfs. Oeps…

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!