Herfstvakantie

23 okt 2020

Lucienne van der Geld is docent notarieel recht en juridisch directeur van Netwerk Notarissen @lucys_law Bekijk alle berichten van Lucienne van der Geld

Aan het begin van de coronacrisis ging het nog al eens mis met de communicatie. Bijvoorbeeld over de seksbuddy. Maar er lijkt nu een communicatiebureau opgezet dat ook mooie coronaposters voor ons burgers maakt. Met onder elke poster ‘alleen samen krijgen we corona onder controle’. Dat niet iedereen met een voorbeeldfunctie naar die slogan handelt, is overal breed uitgemeten dus daar wil ik niet veel woorden aan vuil maken. Eerst Grapperhaus, en nu Koning Willem-Alexander (die samen met Máxima tijdens de zomervakantie in Griekenland al eens een Grapperhausje deed).

Die posters dus. De meest recente poster is ‘Tips voor een herfstvakantie dichtbij je (vakantie)huis’. Want we zijn opgeroepen om tijdens de herfstvakantie thuis te blijven of naar een stacaravan in Nederland te gaan. Stacaravan in de regen? Troostelozer wordt het niet, dus dan maar thuis blijven. Gelukkig zijn daar dan de tips van de rijksoverheid.

‘Ik kende als gerelateerd aan de herfst alleen het woord herfstdepressie’

Alsof ik de Libelle lees: ‘waai lekker uit op de fiets’, ‘ruim je zomerkleren op’, en ‘kook een uitgebreide herfstmaaltijd’. Wat is dat… een herfstmaaltijd? Opgezocht op ah.nl: ‘Als de blaadjes van de bomen vallen krijgen we spontaan trek in knusse herfstgerechten.’ Daarop volgen dan recepten van jachtschotel en pompoenquiche. Ik bedank ervoor.

Ik kende als gerelateerd aan de herfst alleen het woord herfstdepressie. Gelukkig zelf nog nooit last van gehad. Maar of ik deze herfst klachtenvrij blijf? De gemeente blijft maar bladblazeren in mijn straat terwijl ik me verstaanbaar probeer te maken in Zoom-sessies of als ik een kennisclip aan het opnemen ben. Daar zouden ze eens een tip voor op moeten nemen op de poster herfstvakantie: hoe maak je van je huis een studio?

Ik snap de tuttigheid van de poster anderzijds ook wel. Ik heb aan het begin van de lockdown voor het eerst in mijn leven een cake en een appeltaart gebakken. Dat was overigens eenmalig en ik zit nu met een cake- en taartvorm. Maar goed. Ik snak gewoon naar wat minder ‘boer-zoekt-vrouw’-achtige gezelligheid en wat meer coronaproof buitenshuis vertier. Met een drive-in-bios of drive-in-concert ben ik al tevreden.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

1 reactie

  1. Lienke Tegelberg schreef op 23 oktober 2020 om 15:45

    Ben het met je eens dat praktische oplossingen voor geconcentreerd thuiswerken belangrijker zijn dan tips voor de herfstvakantie! Vooral omdat je weet dat er weer een duur communicatiebureau wordt ingehuurd, terwijl voor de talloze problemen van burgers geen geld is en geen oplossingen worden gevonden.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!