Kerstpakket

18 dec 2018

PH neutraal PH-neutraal is medewerker van de letterenfaculteit Bekijk alle berichten van PH neutraal

Ik weet het niet voor honderd procent zeker, maar ik heb toch sterk het vermoeden dat de kerstpakketten er stukken beter op geworden zijn sinds ze enkele jaren geleden zijn afgeschaft. Ik kan me nog heel goed de jaarlijkse deceptie herinneren toen we nog officieel kerstpakketten kregen. De kinderen waren er nog wel eens verguld mee, dat dan weer wel, door de spekjes die erin zaten, of het lullige zakje drop. Maar herinnert u zich de taartschaal ook nog? Ik heb mij altijd afgevraagd wie er op het onzalige idee was gekomen om de taartschaal, met een enorm lange slinger Radboudvlaggetjes, als piece de resistance in het kerstpakket te douwen.

Nu was het niet altijd kommer en kwel, dat moet ik eerlijk toegeven. Sommige dingen waren best functioneel. Zo gebruik ik nog altijd eens per jaar het zwarte verlengsnoer dat we ooit in de doos vonden – dat kleurt veel mooier bij een kerstboom dan zo’n witte. En al jaren gaat het rolkoffertje mee op vliegvakanties, terwijl ik ook al sinds mensenheugenis (en zo’n beetje als laatste Radboudiaan) met mijn rode Radboudtas naar en van het werk forens. Maar niet lang meer, verwacht ik, dankzij de fraaie (en da’s niet eens ironisch bedoeld) Radboudrugzak. Dat ding ziet er puik uit. Modieuze kleuren, lekker stevig – ik verheug me er al op om ‘m in gebruik te nemen.

Alleen die tenenkrommende begeleidende teksten altijd – kan daar niet eens wat aan gedaan worden? ‘Onderwijs en wetenschap zijn vaak een ontdekkingsreis’ – was dit de kip of het ei? Hadden we eerst bedacht om een (nogmaals, fraaie!) rugzak te geven en daarna deze dooddoener bedacht, of hadden we eerst het wandtegeltje en dachten we, ‘weet je wat, we geven er een rugzak bij!’? Wat kan mij het ook schelen. Ik ben er blij mee – dank, college van bestuur! Dat er nog maar vele kerstpakketloze jaren mogen komen. Ik laat me volgend jaar graag weer verrassen!

3 reacties

 1. Jan schreef op 21 december 2018 om 13:15

  Ik weet nog dat toen ik hier kwam werken voor FB kregen we met pasen een beker met paaseitjes en 150 gulden erin. En met sinterklaas een chocolade letter, met kerst was er een kerstdiner en een kerstontbijt en een keststaaf.

  Nou krijg je helemaal niets meer. Je moet wel langer werken, en de oude lullen dagen zijn ook afgepakt zogenaamd leeftijdsdiscriminatie. Ik ben ontzettend teleurgesteld want ik had toch wel blijk van een kleine waardering willen hebben. Dit jaar nog niet één keer ziek gemeld ondanks dat ik me meerdere dagen hondsberoerd voelde. Maar nee gaan voor de baas. Maar die weet geloof ik niet of ik überhaupt wel leeft. En die zie je dat er wel geld is want ik zag de mensen van de bibliotheek lekker aan het buffet zitten.

 2. Rupke (oren groter dan het kupke) schreef op 25 december 2018 om 15:13

  Kerstpakket is voor elke medewerker een blijk van waardering voor een jaar hard werken.
  Had nog afgeschaft mogen worden.

  • Rupke (oren groter dan het kupke) schreef op 25 december 2018 om 15:14

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands