Meldpunt

29 mrt 2019

PH neutraal PH-neutraal is medewerker van de letterenfaculteit Bekijk alle berichten van PH neutraal

Ik had me er zo op verheugd. Al maandenlang – want zo ongelooflijk lang duurde het – had ik de grappen al klaar liggen. Lekker de nieuwe Refter afzeiken, met je hipster foodcourts. Dat het bepaald geen Supreme Court geworden was enzo, en waar Judge Judy was als je haar nodig had. Blijkt het godsamme opeens een enorme verbetering te zijn. Prachtig ingericht, prima eten. Nu nog even wat doen aan de wachtrijen, die natuurlijk bij de start van komend studiejaar 24/7 alle zicht op een tijdige maaltijd zullen ontnemen, en we hebben zowaar een winnaar. Chapeau.

Gelukkig is er wel wat anders om me druk om te maken: het meldpunt linkse, indoctrinerende docenten. Ik heb vanochtend even gebeld met Paul Cliteur, hoogleraar en hoofd van Thierry’s Renaissance Instituut, maar ik blijk dus nog niet aangegeven te zijn. En dat steekt. Nu kan het natuurlijk zijn dat mijn studenten mij helemaal niet links vinden, of niet indoctrinerend, maar dat lijkt er weinig toe te doen: alles links van de PVV en Forum voor Democratie (als je het woord democratie zo prominent in je naam moet voeren, lijkt er vaak wat aan de hand – kijk naar de voormalige Duitse Democratische Republiek, of, liever nog, de Democratische Volksrepubliek Korea, twee willekeurige voorbeelden waar ze ook wel wat hadden of hebben met meldpunten, maar dat terzijde) is voor Baudet c.s. links, lees: fout en dus meldbaar. Zou er ook al een premie zitten op aangegeven van docenten, een soort van kopgeld, of wordt dat de volgende stap?

Het is bij de wilde spinnen af. Maar het is vooral ook zo vreselijk dom. Mocht het waar zijn, hè, dat we al decennialang linkse indoctrinatie in het onderwijs hebben gehad, onzin natuurlijk maar stel, dan heeft die indoctrinatie het meest rechtse politieke landschap in de naoorlogse geschiedenis van Nederland opgeleverd. Daar zouden Baudet en Cliteur (ik moet me zo vreselijk inhouden om geen woordgrappen over hun namen te maken…) dus juist heel erg dankbaar voor moeten zijn, voor die indoctrinatie. Dat ze er zo tegen tekeergaan vind ik daarom wel heel erg verdacht – bevalt het resultaat hen misschien niet? Vinden ze stiekem Nederland misschien eigenlijk te rechts?

Eerlijk gezegd denk ik dat ze mollen zijn voor de grootsocialistische beweging, gefinancierd door Soros of aangestuurd door Kim Jong-un. Om het zekere voor het onzekere te nemen heb ik zojuist maar twee personen aangemeld bij de nieuwe Inquisitie: Thierry Baudet en Paul Cliteur, de voorhoede van de linkse revolutie. Gevaar geweken. Graag gedaan.

3 reacties

 1. Take schreef op 30 maart 2019 om 11:40

  Thierry Baudet is een agent van Loek Hermans. Hij is een getrainde killer geweest en een spion. Volgens mij is hij onlangs door de Fransen gearresteerd en wordt hij momenteel verhoord over de coup in Nederland, maar dat weet ik niet zeker.

 2. michel schreef op 31 maart 2019 om 13:00

  (PH) Neutraal,

  “Maar het is vooral ook zo vreselijk dom. Mocht het waar zijn, hè, dat we al decennialang linkse indoctrinatie in het onderwijs hebben gehad, onzin natuurlijk maar stel, dan heeft die indoctrinatie het meest rechtse politieke landschap in de naoorlogse geschiedenis van Nederland opgeleverd”

  Dit soort redenaties doet het goed op de ‘nieuws’site JOOP:
  impliceren dat er geen sprake van indoctrinatie kan zijn, WANT we hebben te maken met een rechts politiek landschap…..
  Case closed.

  Je zelf als (PH) Neutraal afficheren en dan met zo’n argumentatie op de proppen komen.
  Hoe zouden mensen die zichzelf als links omschrijven, dan wel niet denken en redeneren, is de vraag die direct bij mij opkomt?

 3. Hans de Boer schreef op 3 april 2019 om 00:56

  “Christen-DEMOCRATISCH Appel
  DEMOCRATEN 66
  Volkspartij voor Vrijheid en DEMOCRATIE”

  Ik kan FvD niet uitstaan als de eerste beste, maar om dan meteen de DDR en DPRK te gebruiken vanwege het woord democratie.. Er is genoeg waar ze wel op aan te vallen zijn.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands