Pluisje

30 dec 2020

Lucienne van der Geld is docent notarieel recht en juridisch directeur van Netwerk Notarissen @lucys_law Bekijk alle berichten van Lucienne van der Geld

Diego ‘Pluisje’ Maradona blijkt geen testament te hebben gemaakt, wat in zijn geval best onhandig is. Niet alleen omdat zijn vermogen zich over de hele wereld bevindt – hij had nog bankrekeningen in de landen waar hij speler of trainer was – maar ook omdat zijn gezinssituatie alles behalve conventioneel was. Ten tijde van zijn overlijden liep er nog een rechtszaak met een van zijn exen en het is onduidelijk hoeveel kinderen hij achterlaat.

In Wit-Rusland moet nog een amfibisch voertuig van Pluisje worden opgehaald. Van Dinamo Brest kreeg hij een ring met een blauwe diamant, die gelukkig in de kluis ligt – nu de kluissleutel of kluiscode nog. Pluisje was vastberaden om bij zijn overlijden niets na te laten. Maradona zou wel ooit een testament hebben gehad, maar die heeft hij naar het schijnt uit ‘boosheid’ vernietigd. Hij verklaarde daarna meerdere malen alles tijdens zijn leven weg te geven. Of hij die tijd van leven heeft gehad, is nog niet duidelijk. De totale waarde van de bezittingen van Maradona wordt geschat op 60 tot 80 miljoen euro.

‘Een rechtbank heeft besloten dat lichaamsmateriaal van Maradona bewaard moet worden’

Inmiddels heeft een rechtbank besloten dat lichaamsmateriaal van Maradona bewaard moet worden in verband met toekomstige claims van kinderen die mogelijk gaan opduiken. Een scenario zoals bij de in 2016 overleden Prince is niet geheel uitgesloten. Ook de popster overleed zonder een testament te hebben gemaakt en 700 would be erfgenamen doken op zodat heel wat dna-testen gedaan moesten worden. De erfenis van Prince van 250 miljoen dollar is al met een vijfde gekrompen vanwege alle afwikkelingskosten. En nog steeds is de afwikkeling van die erfenis niet afgerond.

Toen ik op de socials de kerstfoto’s van de Grimaldi’s van Monaco zag rondgaan, moest ik aan de toekomstige erfenis van Albert denken. Voor anderen bestond de ophef vooral uit de outfit van Prins Albert: rode crocs en behalve een kerstmuts ook een glitterdas en een rendierbril. In februari 2021 start een gerechtelijke procedure die is ingesteld door een Braziliaanse vrouw die wil dat de rechter bevestigt dat Albert de vader is van haar vijftienjarige dochter. Als deze bewering juist blijkt te zijn, dan is dat het vijfde juridische kind van Prins Albert.

Bij royals wordt nog steeds gesproken van ‘buitenechtelijke’ kinderen, waarvan Albert er nu twee erkend heeft. Kennelijk is het anno nu nog steeds de norm dat kinderen in die kringen binnen het huwelijk worden geboren. Ik hoop dat Albert leert van de erfenis van Diego Maradona en een testament maakt. Een testament waaruit duidelijk wordt hoe hij aankijkt tegen de huidige en mogelijk toekomstige buitenechtelijke kinderen wat zijn erfenis betreft. En omdat het vast vechten wordt om zijn rode crocs en rendierbril, zou ik Albert adviseren – als hij dan toch vanwege zijn mogelijk nieuwe dochter een testament gaat maken of wijzigen – meteen te regelen voor wie die nu al iconische items zijn. Dat is ook meteen mijn laatste gratis tip van 2020. Tot volgend jaar.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!