Rectificeren

10 sep 2018

PH neutraal PH-neutraal is medewerker van de letterenfaculteit Bekijk alle berichten van PH neutraal

Soms moet het even, en vandaag is weer zo’n moment. Tijd voor rectificaties. Gelukkig niet voor excuses, dat is een stuk lastiger – hoewel het woord sorry er ook steeds gemakkelijker uitkomt bij mij. Maar goed: rectificaties dus. Ik heb er twee in de aanbieding, waarvan er een – daar gaan we al – eigenlijk gepaard zou moeten gaan met een soort van verontschuldiging. Maar laten we wat gemakkelijker beginnen, met een normale rechtzetting.

In mijn laatste column voor de vakantie bezong ik mijn liefde voor de wat drukkere universiteit. Schreef ik dat ik het zo saai vond in de vakantietijd, als er geen studenten zijn. Diep van binnen wist ik wel dat ik daar nog eens op terug zou moeten komen, maar tering – wat zijn het er veel. En wat maken ze in rap tempo een zooitje van de universiteit! De introductie was nog niet begonnen of ik kon mijn fiets al niet meer uit de stalling halen omdat er een vijflaagse haag van studentenfietsen omheen gebouwd was. In mijn hoofd schreef ik al een column met als strekking dat deze nieuwe aanwas óf te dom, óf te weinig verantwoordelijk was om op een universiteit te studeren – tot ik mij bedacht dat die fietsenparkeerchaos (vele malen erger dan andere jaren) eigenlijk kwam omdat de stalling onder het Erasmusgebouw gesloten was. Niet de studenten waren schuld, maar het Facilitair Bedrijf! Een tweetrapsrectificatie dus.

Rectificatie twee gaat richting, en dit moet echt uit mijn tenen komen, de Spar University. Wat ben ik daar niet tegen te keer gegaan in de korte tijd dat deze grutter er is. En laat nu dit winkeltje mij de afgelopen maanden in leven hebben gehouden, nu de restauratieve dienst het door de verbouwing van de Refter zo ontzettend heeft laten afweten. Dat zal de komende tijd ook nog wel even zo blijven, aangezien de aanblik en het aanbod van de Refter – hoe dapper ik de premature doorstart en hoe aardig ik het personeel ook vind – niet veel verder komt dan een Oost-Duitse bedrijfskantine uit de hoogtijjaren van de Koude Oorlog. Bedankt dus, Spar University. En sorry! Geen kwaad woord meer over jullie – mits jullie die lullige krokodil nu eindelijk eens weghalen, natuurlijk.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands