Super!

14-04-2017, 07:57

PH neutraal PH-neutraal is medewerker van de letterenfaculteit Bekijk alle berichten van PH neutraal

Een lang gekoesterde droom kwam uit, las ik deze week. Nu droom ik zelf doorgaans van andere dingen, maar ‘many students and staff’ moeten volgens de Radboud-Facebookpagina jarenlang in hun bedjes hebben liggen woelen omdat er geen supermarkt op de universiteit was. Verschrikkelijk toch? Op iedere honderd meter is er weliswaar een krokettenuitgiftepunt met daartussenin nog een overvloed aan koffie-, fris- en snoepautomaten, maar een kruidenier – nee, die ontbrak nog.

Goddank is deze lacune sinds afgelopen maandag ingevuld. De Spar University is eindelijk geopend, geheel in stijl door het laatst overgebleven lid van het college van bestuur dat verantwoordelijk was voor de zeperd rond de Honours Academy – een afdeling die daarna vlotjes letterlijk uit beeld werd gemanoeuvreerd om plaats te maken voor een academische grutter.

Het omgekeerde van een vlag op een modderschuit, hoe heet dat eigenlijk? Een drol op een vlaggenschip? Want dat is het natuurlijk wel. Het Erasmusgebouw, beeldbepalend voor de academie en voor Nijmegen (onze universitaire Donjon, zeg maar) heeft niet langer de excellente student als blikvanger, maar de supermarktaanbieding van de week, geflankeerd door een roze krokodil waarvan de portee mij niet duidelijk is en waarvan je enkel mag hopen dat die snelstens weer verdwijnt. En wat bizarre teksten op de ruit, natuurlijk, rond het thema ‘samen’, pardon ‘together’ (want het is niet zomaar een Spar, maar een Spar University natuurlijk!) ‘Get together’ schreeuwt het naast de ingang – alsof het hier geen supermarkt, maar een heuse ontmoetingsplaats betreft. En ‘where products and stories get together’.

Wat een inhoudsloos gelul! Maar de mooiste vind ik nog wel ‘de Campus Life is more fun together’. Dát zet de bezoeker aan het denken. Waarom dit bizarre hoofdlettergebruik? Waarom het Nederlandse ‘de’ in een verder Engelse opsomming (want een zin is het natuurlijk niet)? Maar bovenal gewoon: waarom?

Gelukkig heeft het management van het winkeltje aangekondigd frikandellenbroodjes tot aan de collegezaal te gaan bezorgen. Als ze nu op Meatfree Monday ook broodjes ham gaan uitserveren in de Refter, trek ik mijn kritiek weer in!

Geef een reactie