Tweede keer intro

24 aug 2020

Vox-medewerker Antonia loopt dit jaar voor de tweede keer de introductie. Toen ze in 2016 startte met de studie Psychologie, deed ze ook al een keer mee. Maar tussen 2016 en 2020 zijn heel wat dingen veranderd. Voor Vox houdt ze een dagboek bij van haar intro.

Vlak voor de eerste livestreams van de introductie beginnen, gaat mijn bril stuk. Ja, mijn leven heeft betere starts gekend. Maar het is natuurlijk ook een beetje grappig, omdat ik na het zoeken en schoonmaken van een oude noodbril iets merkte: ik lijk als twee druppels water op de Antonia van 2016.

Natuurlijk zijn er meer dingen veranderd dan alleen mijn bril sinds ik in 2016 mijn eerste intro aan de Radboud liep. Ik sta niet op het punt om Psychologie te gaan studeren, maar Comparative European History – een studie die vier jaar geleden nog niet eens bestond. Ik woon nu in een appartement, niet langer in een kleine studentenkamer. Ik heb al een mooi netwerk van vrienden en ik ken de beste koffiezaken van de stad. Ik ben meer gesetteld, minder onzeker. Wat de oude bril op mijn neus ook mag suggereren: ik ben niet meer dezelfde persoon als toen ik hier vier jaar geleden voor het eerst aan een studie begon.

Dit jaar is de introductie niet hetzelfde als die van 2016 – of die van 2017, 2018 of 2019 of enig ander jaar. Deze intro is uniek en markeert het begin van een bijzonder – hopelijk eenmalig – collegejaar. De fysieke activiteiten zijn beperkt tot een uurtje sporten in het Radboud Sportcentrum en één uur rondlopen op de introductiemarkt, voor mij op zondag. Voor de rest: online lezingen en online meetings. Na twee livestreams op de eerste dag zullen er meer volgen, evenals online introductiemarkten en groepsspelletjes achter computerschermen. Het is wat het is. Iedereen doet zijn best, maar het beste van een vreemde situatie is nog altijd een vreemde situatie.

Misschien komt alles nog wel goed. Uiteindelijk zal dat waarschijnlijk wel gebeuren. Het is een vreemde introductie in vreemde tijden. Een vreemd begin van wat waarschijnlijk een vreemd jaar zal worden. Ik zal in ieder geval geen problemen hebben om alles door mijn wazige bril van 2016 te bekijken. Het computerscherm is zo dichtbij dat het geen problemen oplevert voor een bijziende brildrager als ik. En op het computerscherm zal de rest van de intro en het grootste deel van mijn collegejaar nu eenmaal plaatsvinden.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!