Wants

08 okt 2018

PH neutraal PH-neutraal is medewerker van de letterenfaculteit Bekijk alle berichten van PH neutraal

Ik heb altijd het gevoel dat ik best een stoere kerel ben en aardig wat kan hebben – maar de laatste paar weken zit ik toch wel met toenemend ongemak en doorgaans licht misselijk achter mijn bureau. Doorgaans licht misselijk schreef ik, want zo af en toe gaat het vlotjes richting kokhalzen. Tot nu toe heb ik mijn maaginhoud binnen kunnen houden, maar ik weet niet hoe lang me dat nog lukt. Bij elk geluidje in de luxaflex kijk ik op, bang dat er weer zo’n kreng uit komt rollen. De wantsenplaag die het Erasmusgebouw teistert ontneemt me namelijk niet alleen mijn werkplezier, maar ook mijn psychisch en lichamelijk welbevinden.

De wants moet toch wel het ultieme bewijs zijn dat er geen sprake kan zijn geweest van een schepping – tenzij die schepping werd uitgevoerd door iemand met een volkomen gebrek aan esthetiek. Wat een prehistorische nare beesten zijn het. De eerste die ik, nu twee weken geleden, aantrof op mijn verwarming heb ik doodgeslagen. Tenminste, dat probeerde ik. Ik heb letterlijk het zwaarste boek uit mijn boekenkast moeten pakken om door het pantser van het kreng, waar een kakkerlak jaloers op zou zijn, heen te komen. En het resultaat? Een ongelooflijk gore lucht – die ze ook verspreiden als ze niet worden gedood, maar enkel verplaatst. Misselijkmakend – als ik er alleen al aan denk zit ik weer te kokhalzen.

Terwijl ik dit schrijf zit er zo’n wants – ik weet niet eens wat voor wants het is, het zou de gewone kielwants kunnen zijn of de gewone pantserwants, maar eerlijk gezegd boeit me dat ook bijzonder weinig, die gedrochten moeten gewoon weg, weg, weg! – aan te staren vanaf het raam. Overal ruik ik ze, overal hoor ik ze, overal zie ik ze lopen, overal denk ik ze te voelen. En dat nog wel in de Radboud Well-Being Week. Nét die week waarin ik lekker in mijn vel zou moeten zitten, met aandacht voor body, mind, spirit, people en place. Misschien wordt het tijd voor de ongediertebestrijding. Als die zijn werk goed doet, vier ik volgende week wel Well-Being Week. Ik kan niet wachten!

2 reacties

  1. sterrenbosch schreef op 14 oktober 2018 om 21:55

    Bij ons op Sterrenbosch komen deze wantsen ook regelmatig naar binnen. Leuk om eens wat gezelschap te krijgen van deze olijke en lieve beestjes.

  2. Gerard van der Velde schreef op 24 oktober 2018 om 11:55

    Wat een wereldvreemde reactie. Interessante dieren die je beter eens goed kunt bekijken.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!