Clash over Israël-Palestina bij diploma-uitreiking UvA

07-11-2023

Een Palestijnse afgestudeerde van de Universiteit van Amsterdam heeft tijdens zijn diploma-uitreiking een toespraak gehouden waarin hij ageerde tegen Israël. Een Joods gezin dat daartegen protesteerde zou zijn uitgejoeld.

In zijn toespraak scandeerde de student business administration afgelopen vrijdag de omstreden leus From the river to the sea, Palestina will be free, meldt De Telegraaf. De vader en moeder van een Joodse student die eveneens afstudeerde, protesteerden daartegen. ‘Daarop stak er een massaal gejoel op in de zaal en kregen wij, toen we de zaal verlieten omdat wij ons niet meer veilig voelden, onder meer fucking Jews naar het hoofd geslingerd’, zegt de vader tegen de krant.

Volgens hem hadden de aanwezigen op het podium, onder wie docenten, onmiddellijk afstand moeten nemen van de student en diens uitspraken, maar gebeurde dat niet.

De woordvoerder van de UvA bevestigt desgevraagd dat een van de studententoespraken bij de diploma-uitreiking gehouden is door een Palestijnse afgestudeerde. ‘Hij gebruikte het podium om een politiek geladen verhaal te houden. Enkele aanwezigen namen hier aanstoot aan en liepen weg. Wat er precies geroepen is hebben we niet kunnen achterhalen of bevestigen.’ (HOP)

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!