Oud hoofddocent Jan van Gisbergen overleden

14-03-2019

Vrijdag 8 maart is Jan van Gisbergen overleden. De neurobioloog werkte ruim dertig jaar als universitair (hoofd)docent op de RU, aan de toenmalige afdeling biofysica (nu het Donders Centre for Neuroscience), tot zijn pensionering in 2008.

Van Gisbergen stond aan de wieg van de wetenschappelijke carrières van veel inmiddels gerenommeerde Donders-onderzoekers. Zo was hij de begeleider van het promotieonderzoek van onder anderen de hoogleraren Pieter Medendorp (nu directeur van het Donders Centre for Cognition), John van Opstal (directeur van het Donders Centre for  Neuroscience) en Stan Gielen (tegenwoordig directeur van onderzoeksfinancier NWO).

Naast zijn onderzoek heeft Van Gisbergen vele generaties studenten (van biologie tot geneeskunde) onderwezen op het snijvlak van biologie, natuurkunde en neurowetenschappen.

Een In Memoriam op de site van het Donders Instituut roemt Van Gisbergen om zijn exceptionele integriteit, collegialiteit en zijn wereldwijd gerespecteerde expertise op het gebied van oogbewegingen en het evenwichtsorgaan.

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!