Oud-Voxjournalist wint journalistieke Tegel-prijs

09-06-2020

Voormalig Vox-journalist en oud-Radboud-student Linda van der Pol was gisteravond een van de winnaars van een Tegel. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke prijzen van Nederland en worden jaarlijks uitgereikt.

Van der Pol won in de categorie ‘Pionier’, de Tegel voor journalistiek talent, met een verhaal over manipulatie van misdaadcijfers door de politie. Ze won samen met een groep waarin ook alumnus Eline Huisman zat, oud-hoofdredacteur van studentenblad ANS. Het prijswinnende artikel was het resultaat van de Investico Masterclass, een soort in-house opleiding voor onderzoeksjournalisten. Het winnen van de Tegel noemt Van der Pol ‘in een woord: gaaf’.

Ook in andere categorieën vielen Radboud-alumni in de prijzen. Erik van Rein won in de categorie ‘CBS data’ met een groep, met het artikel Grondspeculatie: de versnippering van Nederland. Rik van Hulst won samen met een collega met hun productie Project 46, waarin ze verkeersslachtoffers een gezicht geven. Ook deze alumni begonnen hun journalistieke carrière bij ANS.

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!