SSH& waarschuwt huurders voor hogere energierekening

15-09-2022

Vanwege de hogere energiekosten gooien sommige sociale studentenhuisvesters hun servicekosten omhoog. Onder hen Vestide in Eindhoven, dat het maandelijkse energievoorschot voor bewoners per 1 juli met zo’n 30 procent verhoogde. ‘Zo proberen we te voorkomen dat studenten na een jaar een hoge afrekening krijgen.’

SSH& verhoogt de voorschotten voor studenten in Nijmegen voorlopig niet, maar huurders krijgen dit najaar wel een waarschuwing. ‘We willen onze bewoners alvast informeren over onze inschatting van de afrekeningen van de servicekosten. Die komen pas in juli 2023’, laat een woordvoerder weten aan het Hoger Onderwijs Persbureau (HOP).

Niets is zeker: ‘De definitieve inkoopprijzen voor 2023 zijn pas in december bekend.’ Op Prinsjesdag hoopt SSH& meer duidelijkheid te krijgen over de compensatie die de overheid aan huurders gaat bieden. ‘Op basis van deze informatie kunnen onze huurders dan al geld opzij leggen voor de eindafrekening of besluiten om hun voorschot te verhogen.’ Verder pleit SSH& er bij de overheid voor dat ook studenten in aanmerking kunnen komen voor de energietoeslag van hun gemeente. (Bron: HOP)

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!