Weer meer aanmeldingen voor Masterdag

12-03-2018

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de Masterdag. Dit jaar meldden zich  2509 Nederlandse studenten aan om de masters van de Radboud Universiteit eens kritisch onder de loep te nemen. Daarmee steeg ook dit jaar het aantal binnenlandse aanmeldingen weer ten opzichte van vorig jaar, ditmaal met 10 procent. Ook namen 80 internationale deelnemers deel aan de dag, afkomstig uit 35 verschillende buitenlanden. Hiervan leverden Duitsland, Brazilië, Frankrijk, China, Italië en Spanje de meeste afgevaardigden.

Meest populaire studie was pedagogische wetenschappen. Voor de drie voorlichtingsrondes meldden zich 334 studenten aan. Onderwijsmarketeer Ceciel ter Horst denkt dat dit mede komt doordat de master ook populair is onder hbo-studenten die doorstromen. Ook voor neuroscience was meer animo dan vorig jaar.

Ceciel ter Horst kijkt tevreden terug op de Masterdag. ‘De dag is goed verlopen. Uit de eerste resultaten van de enquête blijkt dat de bezoekers tevreden waren.’ Omdat de Masterdag tegelijk viel met de open dag van de HAN, werden verkeersregelaars ingezet, die het verkeer in goede banen moesten leiden. ‘Daardoor hebben zich geen logistieke problemen voorgedaan.

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands