160 studentenwoningen in voormalige verpleegstersflat

19 jun 2018

In de voormalige verpleegstersflat tegenover Huize Heyendaal komen 160 studentenwoningen. Het pand, ook bekend als Transitorium, is nu in gebruik als kantoorruimte van het Radboudumc. Studentenhuisvester SSH& gaat het pand verbouwen en hoopt in het studiejaar 2020-2021 de eerste studenten te verwelkomen.

De verpleegstersflat, gebouwd in 1957, krijgt na lange tijd weer een woonfunctie. Het Radboudumc, dat er lang kantoor hield, heeft het gebouw niet meer nodig. SSH& neemt het pand en de grond daarom in erfpacht over van het Radboudumc en start begin 2019 met de verbouwing. Terwijl de verpleegkundigen de voorzieningen deelden en op lange gangen bij elkaar woonden, bouwt de SSH& nu zelfstandige eenheden. Daarmee blijft de karakteristieke uitstraling van het pand – in vroege Bossche stijl – het beste gewaarborgd, zegt Vincent Buitenhuis, manager strategie en wonen van de SSH&.

Zonnepanelen

‘Daarbij: met heel veel mensen voorzieningen delen, is niet waar de student van morgen op zit te wachten. En studentenflats met lange gangen, waar veel studenten overigens met veel plezier wonen, hebben we genoeg.’ Tijdens de verbouwing worden de woningen geïsoleerd, de daken krijgen zonnepanelen en de verwarming wordt gekoppeld aan een duurzame warmtebron van het ziekenhuis.

Buitenhuis verwacht dat de voormalige verpleegstersflat vooral in trek zal zijn bij ouderejaars studenten. ‘Zij hebben meer behoefte aan zelfstandigheid dan jongerejaars.’ Hij verwacht ook dat er veel animo voor zal zijn. ‘Het is echt een pand met een mooie uitstraling op een mooie plek.’

 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!