31 extra kamers in Galgenveld

11 mrt 2014

Studentencomplex Galgenveld telt na de zomer 31 kamers extra. Eigenaar SSHN gaat de souterrains ombouwen tot woonruimte. Dag fietsenkelder, hallo studentenkamer.

Foto: Jolene Meijerink
Foto: Jolene Meijerink

Galgenveld krijgt er na 48 jaar 31 kamers bij. De souterrains, die op dit moment in gebruik zijn als fietsenkelder, worden omgebouwd tot woonruimte. De Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen (SSHN) bouwt ook nieuwe fietsenstallingen.

Vanwaar deze verbouwing? ‘Er is behoefte aan betaalbare kamers’,  vertelt Max Derks, directeur van de SSHN. ‘Op Galgenveld is een uitbreiding van het aantal kamers makkelijk te realiseren. Een paar jaar geleden hebben we bij een van de gebouwen het souterrain al omgebouwd tot een studentengang. Dat beviel goed.’ Hierna maakte de SSHN plannen om alle andere fietsenkelders ook om te toveren tot studentenkamers.

De verbouwing aan de Oude Groenewoudseweg begint volgende week en eind augustus moeten de kamers klaar zijn. ‘Elke gang telt ongeveer vijf studentenkamers van zo’n twaalf vierkante meter met wasbak. Een gang heeft een gezamenlijke keuken, een washok met wasmachine en droger en twee douches.’ Op dit moment telt Galgenveld een kleine vijfhonderd wooneenheden, van eenvoudige kamers voor eerstejaarsstudenten tot meerkamerwoningen voor bewoners met kinderen. De nieuwe kamers zijn bestemd voor buitenlandse studenten die aan de Radboud Universiteit komen studeren. Via de universiteit worden ze aan de studenten toegewezen. / Jolene Meijerink 

0 reacties

  1. Nieuwe kamers in de Gouverneur en Sterrebosch | Vox magazine schreef op 14 juli 2014 om 10:51

    […] nog in de ‘vergeten hoekjes’ bezig studentenkamers te bouwen. Zo werden de fietsenkelders van Galgenveld omgebouwd tot studentengangen voor buitenlandse studenten en zijn er plannen om de […]

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!