5 feesttips voor een gelukkig nieuwjaar

20 dec 2017

Stappen met oud en nieuw is altijd ingewikkeld. Die ene nacht moet meteen de leukste worden van het jaar. Hoe weet je waar het te doen is en hoe voorkom je een ellendige wachtrij? Thijs van Beusekom, oud-student en hoofdredacteur van Nijmegen Cultuurstad, geeft advies.

Vertwijfelde blikken. Een rij, die zich het best laat omschrijven als rouwstoet, vormt zich op de trap naar de voordeur van het studentenhuis. ‘Wat een kutweer’, fluistert een vriend. Hij zucht. Vuurwerk hebben we niet gezien: te mistig. Of je moet de duizendklapper van de buren meerekenen. De miezer sijpelt onverminderd langs het glas. Koud zullen we het niet meteen krijgen – daarvoor hebben we te veel gedronken – maar nat worden we zeker. Waarom gingen we ook al weer de stad in? Het was thuis net zo gezellig en het bier was nog lang niet op. Maar ja, we hebben een maand geleden al kaartjes gekocht voor dit feest en het is inmiddels half drie. Doorweekt komen we aan in de stad. Als we een kwartier in de wachtrij hebben gestaan, kijken we elkaar aan. Ja, we doen het gewoon! We gooien onze kaartjes in de prullenbak en lopen de eerste de beste kroeg binnen om pas rond het ochtendgloren dronken van geluk weer huiswaarts te keren.

Die rouwstoet op de trap dateert alweer van een aantal jaren geleden, want de afgelopen keren zijn we met oud en nieuw steevast tot in de late uurtjes thuisgebleven. Vorig jaar nog zaten we als vriendengroep tot zes uur op een studentenkamer te ouwehoeren over zaken als voetbal en vriendschap én deed een vriend zijn befaamde imitatie van Frank de Boer. Toch is er altijd weer die twijfel of we niet naar een hip, populair feestje moeten. Inderdaad: ‘moeten’, want zo voelt uitgaan tijdens de nieuwjaarsnacht. De nacht van 31 december op 1 januari moet er een zijn die de komende 364 stapavonden meteen doet verbleken. Stom, want iedereen weet dat spontane feestjes de beste zijn.

Dit jaar zijn we er toch weer ingetuind. Hoewel we eenduidig riepen dat we het best konden thuisblijven, won de nieuwsgierigheid het van ons verstand. Een aantal feestjes trok onze aandacht. We gingen gestructureerd te werk. Allereerst stelden we een top drie samen, liefst zo afwisselend mogelijk, om voor ieder wat wils te presenteren. Bij elk feest zetten we een aantal pluspunten op een rijtje. De negatieve lieten we achterwege, het moest per slot van rekening een aantrekkelijk keuzemenu worden. Omdat we weer eens te laat waren begonnen met plannen, moesten we rekening houden met uitverkochte feestjes. Niks spontaans aan, maar toch waren we tevreden over ons werk.

Welk feest het wordt, weten we nog altijd niet. Maar om jullie, Vox-lezers, dit voorwerk te besparen, presenteer ik met trots ons lijstje van lastminute-nieuwjaarsnachtplannen. Gelukkig nieuwjaar!

[kader-xl]

#1 Drift Nieuwjaarsdans

De technohelden van Drift mogen niet ontbreken in dit lijstje. Logische keuze dus.

+ Fantastische feestlocatie: De Vereeniging!
+ Drift = garantie voor kwaliteitsfeestjes (bron: ervaringsdeskundigen).
+ Techno.
+ Tot 07.00 uur, dus tijd genoeg.

#2 Datwas5!

Brebl telt af naar de sloopkogel. Iedereen moet iets meenemen om te delen.

+ Brebl (need we say more?).
+ Livemuziek: Terra Volta.
+ Nog maar vier jaar tot de sloopkogel, pak je kans nu het nog kan!
+ Tickets maar 10 euro.

#3 Oud & Nieuw bij ’t Bascafé

Onbeperkt drinken in het Bascafé

+ Voor 35 euro onbeperkt drinken
+ Vuurwerkshow
+ Hapjes en bubbels
+ Kaarten aan de bar (dus last minute beslissen mogelijk)

#5 Afterpartytip: Frietje Stooffeest

Het Zusje van Debbie organiseert weer Frietje Stooffeest in STOOM. Vanaf 16.00 uur jezelf volgooien met vette hap en de kater wegspoelen, wie wil dat nou niet?!

#6 Het alternatief

Een busretourtje Nijmegen-Antwerpen kost maar 20 euro. En een weekend speciaalbier en Vlaamse friet in Antwerpen valt altijd in goede aarde!

[/kader-xl]

 

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!