Radboud Universiteit doet ook aangifte tegen Wilders

25 mrt 2014

Het college van bestuur van de Radboud Universiteit gaat vandaag ook aangifte doen tegen Geert Wilders. Wilma de Koning en Bas Kortmann sluiten zich aan bij de Nijmeegse burgemeester en wethouders.

Het Nijmeegse politiebureau. Foto: globetrottingpaul, Creative Commons
Het Nijmeegse politiebureau. Foto: globetrottingpaul, Creative Commons

Maandag maakte het Nijmeegse college van burgemeester en wethouders bekend gezamenlijk aangifte te zullen doen tegen Geert Wilders. Burgemeester Hubert Bruls stuurde een persbericht de wereld in waarin hij vertelde met de aangifte een ‘signaal’ te willen afgeven: wat Nijmegen betreft, is een grens ver overschreden. De burgemeester riep Nijmegen op zich aan te sluiten.

Politiebureau
Het college van bestuur van de Radboud Universiteit geeft gehoor aan die oproep. Rector magnificus Bas Kortmann en collegelid Wilma de Koning lopen vandaag mee met de stadsbestuurders. Om half twaalf vertrekt het gezelschap vanaf het Stationsplein om vervolgens naar het politiebureau aan de Stieltjesstraat te lopen. Collegevoorzitter Gerard Meijer is er niet bij. ‘Hij zit in het buitenland’, aldus een woordvoerder.

PVV-leider Geert Wilders vroeg zijn toehoorders in Den Haag woensdagavond of ze meer of minder Marokkanen in hun stad wilden. ‘Minder, minder’, luidde het antwoord, dat uit meerdere kelen kwam. Nijmegen doet aangifte vanwege discriminatie.

Overigens is niet iedereen enthousiast over het statement van het stadsbestuur. De politieke jongerenorganisatie JOVD zegt in De Gelderlander dat elke burger individueel aangifte kan doen, maar dat een college een hele stad moet vertegenwoordigen. En in die stad wonen volgens de JOVD ook mensen die het wel met Wilders eens zijn. / Annemarie Haverkamp

0 reacties

  1. – schreef op 25 maart 2014 om 10:13

    Wat een onzin. Ik heb ook aangifte gedaan, hoor. Maar doe gewoon aangifte op persoonlijke titel en niet namens de stad. Maar ja, had ook niet anders verwacht van de meest linkse stad van Nederland met nota bene een CDA’er als burgemeester.

  2. unitilburg schreef op 25 maart 2014 om 13:05

    In Tilburg loopt de discussie de laatste paar dagen ook op. Er zijn
    zowel medewerkers die vinden dat het Tilburgse CvB aangifte moet doen en
    er zijn mensen die vinden dat dat niet de taak van de uni is. Univers
    schreef er een mooie blog over met oproep aan de bestuurders om -in het
    kader van Understanding Society- stelling te nemen. http://universonline.nl/2014/03/21/waar-staat-tiu-voor/ Er zijn ook mensen die dat onzin vinden http://universonline.nl/2014/03/24/opinie-onderzoeker-moet-mening-voor-zich-houden/

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!