Actievoerders vallen ‘voor dood neer’ voor het klimaat

01 feb 2021 ,

Actievoerders van Extinction Rebellion vroegen vanmiddag aandacht voor het klimaat. Tijdens het luchtalarm om twaalf uur lieten zij zich pal voor het gemeentehuis op de grond zakken om zich vervolgens minutenlang ‘voor dood’ te houden. Een symbolische actie, die staat voor alle (toekomstige) slachtoffers van de klimaatcrisis. Studenten Jimmy Kegel en Robin (‘liever geen achternaam’) deden mee aan het protest.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

5 reacties

 1. Casper schreef op 1 februari 2021 om 23:54

  Op 17 maart stem ik VVD.

  Investeren in duurzame energie is noodzakelijk om ook in de toekomst voldoende energie te hebben. Bovendien verminderen we zo de uitstoot van CO2, wat het klimaat ten goede komt.

  De VVD wil een energiemix waarmee we altijd kunnen vertrouwen op schone energie. Ook als de zon niet schijnt en de wind niet waait. Kernenergie is een onmisbaar onderdeel van die mix.
  De markt voor duurzame energie is volop in ontwikkeling. Ondernemers en onderzoekers verdienen alle ruimte om hun bijdrage te leveren. Ook wil de VVD meer subsidies voor innovatie, zodat we nog betere technieken kunnen ontwikkelen.

  Als subsidies voor bijvoorbeeld windmolens in de toekomst niet meer nodig zijn, dan wil de VVD deze afbouwen. Zo kunnen we dat geld investeren in andere technieken.

  • sceptisch schreef op 3 februari 2021 om 09:51

  • Caspers zus schreef op 4 februari 2021 om 11:29

   Wat fijn dat de VVD zoveel wil en na 10 jaar regeren nog niks geregeld heeft op klimaatvlak

 2. Anne schreef op 2 februari 2021 om 07:56

  Als er een manier is om toekomstige generatie s in een schone wereld te laten leven met voldoende biodiversiteit waarom kies je er dan voor om hen met levensgevaarlijk afval op te zadelen en de laatste 20% van natuurlijk bos te laten vervangen door productiebos waar niets kan leven? De energie transitie kan natuurlijk gepaard gaan met nieuwe innovatie daar hebben we echt geen kernenergie voor nodig, ( zie plan Urgenda) het is trouwens veel duurder dan wind zonne geo-thermie-energie. Ik stem Partij voor de Dieren, de enige partij die mondiaal genoeg is

 3. Wim Heitinga schreef op 3 februari 2021 om 17:53

  Goed initiatief. Dood neervallen is met voorsprong het beste wat je kunt doen voor het klimaat. Scheelt zo veel CO2 uitstoot!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!