Alle feestjes op een rij met uitgaansapp

17 aug 2015

Feestjes missen? Dat gaat niet meer gebeuren met de nieuwe app Carptura. De app, gemaakt door zes studenten van de Radboud Universiteit en de HAN, zet alle feestjes voor je op een rij. 

Het zijn de kleuren van Arnhem, maar Carptura zal toch echt de Nijmeegse activiteiten weergeven. Foto: Carptura
Het zijn de kleuren van Arnhem, maar Carptura zal toch echt de Nijmeegse activiteiten weergeven. Foto: Carptura

Tijdens de introductie is er een hoop te doen, misschien wel te veel. In zo’n geval is het fijn als je even snel door alle activiteiten heen kunt scrollen. Dat bedacht Boy Franssen, student Commerciële economie aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen ook. Samen met vijf andere studenten creëerde hij Carptura, de app die alle evenementen tijdens de introductie laat zien.

In één oogopslag
Franssen liep al enige tijd met het idee in zijn hoofd. ‘Ik was drie jaar geleden aan een studie in Enschede begonnen. Er waren heel wat dingen te doen, maar uiteindelijk ging ik nergens heen want ik wist er niets van. Het leek me wel handig om een app te verzinnen waarbij je in één oogopslag kunt zien wat er allemaal die dag in de stad te doen is.’ Samen met Niels van Dijk (student Commerciële economie) en Stijn Meijer (student Informatica) ging hij aan de slag. Al gauw haalde Meijer studiegenoten Nicky van Rijsbergen, Martijn Nanne en Sietse Mooren erbij.

Sinds februari dit jaar zijn de heren bezig om de app helemaal startklaar te maken. De introductie vormt de vuurdoop. De uitgaansapp is inmiddels al meer dan 500 keer gedownload, maar dat moet veel vaker worden. Naast feestjes moeten er ook andere soorten evenementen in komen te staan. Zoals toneelvoorstellingen en tentoonstellingen.

Gaan de studenten die allemaal handmatig invoeren? Nicky van Rijsbergen: ‘We zijn nog van plan een toegang te maken voor organisaties, zodat ze zelf hun evenementen erin kunnen zetten.’ En wat is het plan na de introductie? ‘Om evenementen uit de hele wereld erin te zetten. Zodat je naar Parijs gaat en met de app ook daar kunt zien wat er te doen is,’ vertelt Franssen. ‘Maar eerst maar eens kijken hoe het in de introductie gaat.’ / Jolene Meijerink 

De app is alleen voor Android verkrijgbaar. 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!