Hoe een boze studentenhuiskat beroemd werd

23-02-2017

De Nijmeegse boze huiskat Angry is een hit op Instagram. In krap twee maanden tijd wist ze meer dan drieduizend volgers voor zich te winnen.

Angry was van niemand. Het was een onopvallend scharminkelig poesje dat wat rondscharrelde in de buurt. Tot Anca Pescărașu uit Roemenië en Franzi Mueller uit Duitsland op Galgenveld kwamen wonen. ‘Wij hebben haar geadopteerd en vetgemest’, vertellen de studenten Linguistiek.

‘Mensen houden van dikke boze katten’

Begin januari kregen ze het idee de huiskat een eigen account te geven op Instagram. Geheel tegen de verwachting in werd Angry een instant hit. ‘Zelfs het nieuwe Nijmeegse kattencafé volgt ons al. En we krijgen berichten van mensen die hun eekhoorn met Angry op de foto willen hebben.’

Waar de huisgenoten van de twee uitwisselingsstudenten eerst niets van het poezenbeest moesten hebben, zijn zij nu ook enthousiast. Want Angry is een ster, ‘instafamous’. Wat Angry’s geheim is? ‘Mensen houden nu eenmaal van dikke boze katten en dat is Angry precies.’ Een andere verklaring zou kunnen zijn – dat hebben de studenten gehoord – dat Angry een ‘calico cat’ (witte met andere kleuren) is. Zo eentje zou geluk brengen.

Mascotte
Anca en Franzi gebruiken veel hashtags als ze foto’s plaatsen op Instagram. En ze volgen andere kattenpagina’s. Dat draagt ook bij aan de populariteit van Angry. De toekomst van de poezenster is onzeker. Haar baasjes zijn in september klaar met hun studie in Nijmegen. ‘Hopelijk kan ze een paspoort krijgen en kan een van ons haar mee naar huis nemen.’ Zo niet, dan kan ze altijd nog de mascotte van NEC worden denken de studenten.

 

 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands