Posters plakken voor meer liefde

10-02-2017, 13:27

Elkie in 't Ven. Foto: Kim van den Berg

‘Bestrijd vuur met vuur’, zegt Trump over marteling. ‘Bestrijd vuur met liefde’, reageert een aantal actieve Nijmegenaren die campus en stad volplakte met posters. Een van hen is psychologiedocent Elkie in ’t Ven. De actie was deels bedoeld om de demonstratie tegen haatzaaien op Plein '44, die vanmiddag plaatsvindt, te ondersteunen.

Elkie in ’t Ven kreeg lucht van de dinsdag gestarte actie #nijmegendeeltliefde en besloot haar steentje bij te dragen. ‘Ik zie momenteel veel mensen intoleranter worden. Ze zijn bang of boos op mensen die niet bij hun groep horen doordat ze bijvoorbeeld een andere huidskleur of geaardheid hebben.’

In ’t Ven bekritiseert de ‘openlijk racistische en seksistische leiders als Trump’ die de mensen egoïstischer maakt en groepen tegen elkaar opzet. ‘Wat ik zo goed vind aan deze actie, is dat het laat zien dat het ook anders kan. Als je vanuit genegenheid handelt, sta je meer open voor het gesprek en kun je elkaar leren begrijpen.’ Juist met het oog op de verkiezingen hoopt In ’t Ven ‘dat mensen bij hun keuze zich niet laten leiden door angst en haat’.

Elkie02 (1)Liefdesbriefjes
Dus liep In ’t Ven door Nijmegen en plakte enthousiast de posters op. Hoeveel impact de liefdesbriefjes hebben is moeilijk te zeggen, maar ze is al blij om te zien dat er liefdesbriefjes worden afgescheurd. Vanmiddag is ze van plan aan te schuiven bij de ‘Nijmegen against hate’-demonstratie op Plein ’44.

‘Ik hoop dat dit explodeert, dat steeds meer mensen in actie komen’, zegt In ’t Ven. ‘Veel mensen maken zich wel zorgen om maatschappelijke ontwikkelingen, maar ze blijven passief omdat ze denken dat het toch niks uitmaakt. Ik hoop dat met dit soort initiatieven mensen beseffen dat ze wel wat kunnen doen. En dat het uiteindelijk leidt tot meer warmte en begrip voor elkaar.”

De ‘Nijmegen against hate’ demonstratie is vandaag om 16.00 op Plein 44. Meer informatie vind je hier.

1 reactie

  1. M wolff schreef op 10 februari 2017 om 18:44

    Heel goede actie Elkie, ik sta er helemaal achter gr. Margret

Geef een reactie