Dossier

Binnenkijken bij Heumensoord

02 okt 2015

IN BEELD Heumensoord is klaar voor de eerste lichting vluchtelingen, die vanmiddag om vier uur arriveerden. Vox mocht vooraf even binnenkijken en maakte de volgende foto’s.

[slideshow_deploy id=’48928′]

Studenten met welkomsborden staan vanmiddag op Heumensoord opgesteld tussen het publiek in afwachting van de eerste asielzoekers. De eerste arriveerden rond vier uur. Vandaag worden in totaal driehonderd vluchtelingen verwacht, in het weekend gevolgd door nog vijfhonderd anderen.

Over drie weken is de opvanglocatie helemaal klaar om drieduizend asielzoekers te kunnen huisvesten. Voordat de asielzoekers vanmiddag arriveerden gingen de deuren voor de eerste keer open voor de pers. Vox verspreidt woensdag het speciaal Engelstalig nummer voor en over asielzoekers en liep mee met tientallen journalisten, cameramensen en fotografen. / Foto’s: Tim van Ham.

0 reacties

  1. Gert schreef op 5 oktober 2015 om 11:11

    Een natuurgebied aanvallen om illegalen gratis een woonplek aan te bieden is al één punt, maar de eerste overlast is al geweest. Waarom worden de vechtpartij, de inbraak en bezetting, en de agehele agressie in Brakkenstein niet gerapporteerd?

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!