Brand op dak van het Spinozagebouw

14-02-2017, 12:39

Foto: Martine Zuidweg

Op het dak van het Spinozagebouw is zojuist brand uitgebroken. Het zou gaan om een koelmachine die voor onderhoudswerkzaamheden op het dak stond. Er zijn geen berichten over eventuele gewonden. Zodra er meer bekend is, wordt dit bericht aangevuld.

Het gebouw is afgezet met linten en de liften zijn buiten gebruik. De brandweer is op weg naar boven om te blussen. Het gebouw is afgezet. In het Grotiusgebouw kunnen studenten en medewerkers een gratis kop koffie krijgen.
20170214_122407
Update 12.50 uur: ‘Wij waren beneden in de kantine aan het pauzeren’, zeggen twee psychologiestudentes die bij het fietsenrek staan tegenover de hoofdingang van het Spinozagebouw. ‘Opeens hoorden we iemand omroepen dat we naar buiten moesten en dat je de lift niet meer mocht gebruiken. Dat was wel even spannend ja.’ Ze kijken nog eens omhoog naar de rookwalm uit het Spinozagebouw.

De met zeven auto’s aanwezige politie maant de verzamelde studenten weg te gaan. De studenten maken nog snel foto’s met hun mobiele telefoons, waarna het gros vertrekt. ‘De brandweer moet er goed bij kunnen’, legt een politieman uit. Maar de brandweer is al boven aan het blussen, getuige de afnemende rook.

Update 13.17 uur: De brand is onder controle. Medewerkers en studenten mogen nu ook het Spinozagebouw weer in. Tot en met de achtste etage is het gebouw toegankelijk.

Geef een reactie