Corona zet wederom streep door Zevenheuvelenloop

16 nov 2021

De Zevenheuvelenloop gaat aankomende zondag niet door. Het is onverantwoord om het hardloopevenement doorgang te laten vinden, concludeerde de gemeente Nijmegen na overleg met de organisatie, veiligheidsdiensten en sponsoren.

Dat maakte de organisatie vanmiddag bekend. Ook de wedstrijden op zaterdag – de Zevenheuvelennacht en de Mini Zevenheuvelenloop voor kinderen – worden afgelast. Het is het tweede jaar op rij dat de hardloopwedstrijd niet doorgaat vanwege corona.

Het hoge aantal coronabesmettingen brengt te veel risico’s met zich mee, zegt de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls. ‘Al die mensen die door de straten hardlopen, de lengte van het parcours en daarmee de praktische onmogelijkheid om publiek te reguleren, bleken in combinatie met de geldende coronamaatregelen niet realistisch.’

Balen

Zevenheuvelenloop-directeur Alexander Vandevelde is dankbaar dat de gemeente en anderen tot het laatste moment mee hebben gedacht over een manier om het evenement toch veilig te kunnen laten doorgaan. Tegelijkertijd baalt hij. ‘We voelen mee met de teleurgestelde lopers die uitkeken naar onze herfstklassieker.’

Olympische toppers zoals student Mike Foppen zouden meedoen

Normaalgesproken doen er zo’n dertigduizend hardlopers mee aan de 15 kilometer lange wedstrijd over de heuvels tussen Nijmegen, Groesbeek en Berg en Dal. Onder hen zijn veel studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit, onder wie Olympische toppers als Mike Foppen. Het bedrijventeam van het RadboudUMC eindigt standaard in de top-3 van de teamuitslag.

Zij zullen tot volgend najaar moeten wachten. Of meedoen aan die andere wedstrijd die de Stichting Zevenheuvelenloop organiseert: de Stevensloop halve marathon, in maart volgend jaar.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

1 reactie

  1. bart schreef op 16 november 2021 om 16:47

    Dat is echt heel erg jammer want het is een fantastisch goed georganiseerde loop met het mooiste parcour van Nederland!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!