Culinair recensenten geven Refter een 6,29
Culinair recensenten Jean-Paul Bunschoten en Pieter de Leeuw van dagblad De Gelderlander testten op uitnodiging van Vox universiteitsrestaurant de Refter. Het eindoordeel: ‘Het kan wel wat groener, maar het eten is niet vies of slecht.’ Sinds 1 januari kost een warme Reftermaaltijd maar liefst vijf euro. Die prijsstijging is het gevolg van bezuinigingen. Het facilitair bedrijf verloor haar subsidie en moet daarom 1,7 miljoen bezuinigen in de komende twee jaar. Gevolg: prijsstijgingen, het einde van de studentenkorting en sluiting van de kantine van tandheelkunde. Kroketten en frikadellen Reden voor Vox om twee culinair recensenten uit te nodigen en ze te vragen of het Reftervoedsel die verhoogde prijzen wel waard is. Positief waren ze over de ruime keuze die de Refter biedt. Minder positief waren ze over de weinig gezonde uitstraling van de universiteitskantine. ‘Je komt eerst langs de kroketten en de frikadellen. En waarom staan de flesjes cola op ooghoogte? Ik heb niet het idee dat ik hier gezond kan eten.’ Na het testen van twee avondmaaltijden komen Bunschoten en De Leeuw tot de conclusie dat het eten in de Refter voldoende kwaliteit heeft, met af en toe een uitschieter naar beneden of naar boven. Ze vinden de Refter niet goedkoop en te weinig groen. Het levert de Refter een gemiddeld eindcijfer van 6,29 op. ‘Het eten is er niet vies of slecht.’ / Joep Sistermanns, Bregje Cobussen Lees morgen het hele verhaal in Vox 6!