De sportiefste studenten komen (alweer) uit Nijmegen

11 jun 2018

Voor de vijfde keer in zes jaar tijd werd Nijmegen de grote slokop op het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap. ‘Aan de Radboud Universiteit kunnen we veel verschillende sporten beoefenen. Dat speelt in ons voordeel’, zegt Denise Hall van de Nijmeegse Studenten Sport Raad.

De zestigste editie van het jaarlijks terugkerende Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) was dit jaar in Wageningen. Bijzonder aan het kampioenschap is dat er valt uit te blinken in tientallen sporten. Een team van diverse sportievelingen, van beachkorfballers tot badmintonners, zet zich in om de eer van de stad te verdedigen.

Vorig jaar won Nijmegen van Eindhoven met 286 punten voorsprong. Dit jaar eindigde organisator Wageningen op de tweede plek. De voorsprong van 505 punten was genoeg om opnieuw de gewilde titel van beste studentensportstad van Nederland binnen te slepen.

Privilege

Denise Hall van de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR) geeft aan dat de sfeer goed was. ‘Ik deed zelf mee aan badminton en in dat onderdeel hebben we ook gewonnen. Mijn wedstrijd was op een externe locatie maar in de groepsapp regende het continu berichten als “we zijn in de finale!” en “we zijn eerste”. Zo kreeg ik de euforie toch mee. Het was een onwijs mooi weekend!’

Nijmegen mag zich kampioen noemen in de onderdelen boksen, turnen, handbal, badminton, volleybal, wielrennen en triatlon. Op de vraag wat het geheim van het succes van Nijmegen is, antwoordt Hall: ‘In Nijmegen kunnen studenten heel veel verschillende sporten beoefenen. Daarom kunnen we ons in veel onderdelen inschrijven en maken we altijd een goede kans. Dat is echt een privilege.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!