De Thomas van Aquinostraat loopt langzaam leeg

13-07-2017

Op de Nijmeegse campus worden de zomerweken benut voor verhuizingen en verbouwingen. Ook de redactie van Vox moet eraan geloven.

De eerste verdieping van de Thomas van Aquinostraat 4 is uitgestorven. Stickertjes van het verhuisbedrijf op de deuren markeren het vertrek van de voormalige gebruikers van het gebouw. De opleiding tandheelkunde, die tijdelijk gehuisvest was in de TvA, heeft inmiddels zijn intrek genomen in het splinternieuwe en prijswinnende gebouw aan de Philips van Leydenlaan. De werknemers lieten weinig achter, behalve een vriendelijke smiley op een van de deuren – het gebouw gaat volgend jaar toch plat.

Op de begane grond staat het nog vol met verhuistrolleys. De HAN-opleiding mondzorgkunde volgt spoedig dezelfde weg als de collega’s van tandheelkunde. Het koffieapparaat is al wel verhuisd, waardoor de cateringservice soelaas moet bieden voor de achterblijvers.

Onder de achterblijvers ook de redactie van Vox. Het universiteitsblad, nu nog gevestigd in TvA 4, zal in augustus verhuizen naar de ruimte waar nu de Copyshop zit. Voor het printen van scripties en andere zaken kan iedereen vanaf volgende week terecht op de begane grond van het Erasmusgebouw. Vox verhuist drie weken later. Overigens naar een tijdelijke plek, want ook TvA 2 zal de sloopkogel niet weten te ontwijken.

Gymnasion

Waar in de zomer hard gewerkt wordt, is in het Gymnasion. Deze week lopen verhuizers in en uit in het nieuwe onderkomen van de opleiding Sport en Bewegen van de HAN, dat eerder een andere plek had in het Gymnasion. Daar moest de sportopleiding weg, omdat de managementfaculteit van de universiteit een groot deel van het gebouw zal innemen.

De nieuwe ondergrondse ruimte, achter de fietsenstallingen, is onder ‘extreme druk’ afgemaakt, aldus Michel ter Berg van het Universitair Vastgoed Bedrijf. ‘Anders krijg je een domino-effect’, zegt hij. Als Sport en Bewegen niet was vertrokken, had de verbouwing van het Gymnasion vertraging opgelopen en daarmee de verhuizing van de managementfaculteit. Die is weer nodig voor de sloop van TvA, waar het nieuwe gebouw van sociale wetenschappen moet verrijzen.

Meer lezen over Thomas van Aquinostraat? Bekijk dan ons dossier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!