Dieven stelen telefoons op campus

13 apr 2019

Op de campus zijn dieven actief die het hebben gemunt op telefoons. Al zeker vier mobieltjes zijn de laatste weken gestolen, onder meer in het Erasmus, de UB en het Elinor Ostromgebouw.

De Litouwse Judita zat met een vriendin te studeren in de UB. Toen haar vriendin even weg was, sprak een onbekende haar aan in gebrekkig Engels. ‘Hij vroeg de weg. In zijn hand had hij een paar vellen papier. Terwijl ik aan het praten was, legde hij die op de telefoon. Ik had pas door dat de mobiel weg was, toen de dief gevlogen was.’ Niet haar telefoon verdween, maar die van haar vriendin.

De afgelopen weken kwamen vier meldingen binnen van diefstallen die op een dergelijke manier werden gepleegd. Mogelijk zijn het er meer, het kan zijn dat niet alle slachtoffers zich hebben gemeld. Internationale student Friederike werd de dupe in het Erasmusgebouw: ‘Mijn telefoon lag recht voor me op tafel’, vertelt ze. ‘Na een kort gesprekje met de Engels sprekende dief was-ie weg. Ik vind het vooral vervelend omdat er veel herinneringen op stonden.’

Aangifte

Friederike wil medestudenten waarschuwen. Daarom plaatste ze een bericht in een Facebookgroep van internationale studenten. Haar boodschap: ga naar de beveiliging op de campus en daarna naar de politie. Friederike en Judita hebben allebei aangifte gedaan.

Martijn Gerritsen, universiteitswoordvoerder: ‘Het is ontzettend vervelend dat zoiets gebeurt. Je wilt in een veilige omgeving werken en leren.’ Op verschillende plekken op de campus verschijnen nu waarschuwingen op hangende beeldschermen. Gerritsen drukt studenten op het hart goed op hun spullen te letten, maar vooral ook melding te maken van een eventuele diefstal.

Of het om één of meerdere dieven gaat, is niet bekend.

Voor een melding ‘op heterdaad’ is er het alarmnummer van de universiteit: 024-3655555. Voor gevallen die niet urgent zijn kun je bellen met 024-3619000 (afdeling beveiliging).

 

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

1 reactie

  1. Ik schreef op 23 april 2019 om 11:09

    Zorg dan ook dat de camera’s die in de gebouwen hangen beelden mogen opnemen zodat als er iets gebeurt men beelden terug kan zien. Nu hangen ze in de gebouwen en er wordt niets opgenomen i.vm. de privacy. Als je niets te verbergen dan maakt het niet uit dat de camera’s beelden registreren en het is in ieders belang.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!