Directie Honours aan de kant geschoven

13 nov 2014

Directeur Studentenzaken Ger Boonen gaat ‘zolang dat nodig is’ leiding geven aan het bureau van de Honours Academy. De aanleiding tot de stap zijn ‘personele problemen’ binnen dit bureau, waarover het college van bestuur geen mededelingen wil doen. Met het onderwijs van de Academy hebben de perikelen niks van doen. ‘Het onderwijs is boven elke verdenking verheven’, aldus rector Theo Engelen.

Foto: Dick van Aalst
Foto: Dick van Aalst

Het college komt tot zijn maatregelen in reactie op een eerder dit jaar ingestelde commissie die het management van de Honours Academy tegen het licht heeft gehouden. Wat de conclusies zijn en waarom de directie plaats moet maken voor een interim, wil rector magnificus Theo Engelen niet zeggen. Ook over de andere maatregel – de Honours Academy komt rechtstreeks onder het gezag van de rector – worden geen mededelingen gedaan.

Engelen wil het rapport van de commissie niet vrijgeven vanwege de vertrouwelijke aard van de materie: het gaat om mensen, nadrukkelijk niet om de inhoud van het onderwijsprogramma, benadrukt hij. ‘Het onderwijs is boven elke verdenking verheven. Zelfs de excursie die dit weekend op stapel staat, gaat gewoon door.’ Engelen benadrukt dat studenten gewoon ‘met enthousiasme het onderwijs van de Honours Academy kunnen blijven volgen’.

Personeel en leiding van de Honours Academy willen vandaag niet op de kwestie reageren. / Paul van den Broek

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

0 reacties

  1. Gek schreef op 13 november 2014 om 16:56

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!