Dodelijk slachtoffer verkeersongeval was studente Radboud Universiteit

06 dec 2021

De twintigjarige vrouw die vorige week donderdag overleed bij een verkeersongeluk op de Sint Annastraat was een tweedejaarsstudente psychologie aan de Radboud Universiteit.

Het fatale ongeval vond donderdagmiddag plaats op de kruising van de Sint Annastraat met de Slotemaker de Bruïneweg, op een steenworp afstand van de campus van de universiteit. Daar kwam Antonia Käding –  ‘Toni’ voor vrienden – in aanraking met een vuilniswagen van de Dar. Dat de hulpdiensten massaal uitrukten, mocht niet meer baten.

Psychologie

De Duitse Käding was tweedejaarsstudente psychologie aan de Radboud Universiteit. Haar medestudenten zijn afgelopen vrijdag door de opleiding geïnformeerd over het tragische nieuws. De overige bachelorstudenten en docenten ontvingen vandaag een bericht van de onderwijsdirecteur.

Studievrienden van Toni omschrijven haar in die e-mail als “the most positive-minded, caring and kindest friend” en “Toni was the sunshine for many of us and will be remembered forever”. Na het ongeluk verscheen er al spontaan een monument in de berm, met teksten als “Auf ewig in unseren Herzen, Toni” en “Toni, du wirst so geliebt”.

Studentenkerk

Rector Han van Krieken reageert via Radboudnet op het overlijden van Käding: ‘Het is verschrikkelijk dat Antonia die nog zo’n mooie toekomst voor zich had, zo plotseling uit het leven is weggerukt. Onze gedachten gaan uit naar haar familie en vrienden.’

In de Studentenkerk is een herdenkingsplek ingericht. Die is te bezoeken tijdens de openingstijden van de kerk. De opleiding psychologie werkt in overleg met vrienden en familie van Käding aan een herdenkingsceremonie.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!