Dubbel feest voor In’to-directeur Liesbet Korebrits

30 nov 2017

Liesbet Korebrits is vanmiddag onderscheiden met de Radboud Universiteitspenning in brons. De directeur van Radboud in’to Languages kreeg dit eerbetoon in de Vereeniging tijdens het 25ste verjaardagsfeest van ‘haar’ taal- en communicatiebureau.

Wilma de Koning, vicevoorzitter van het college van bestuur, prees Liesbet Korebrits als een gedreven, deskundige en aimabele directeur. Korebrits was er 25 jaar geleden al bij toen de deuren van het Universitair Taalcentrum Nijmegen opengingen. Ze werkt er nu veertien jaar als directeur.

In die tijd is Radboud in’to Languages uitgegroeid tot een bureau met 150 medewerkers en een miljoenomzet. De Koning wees daarnaast op de hoge klanttevredenheid en de opening van de vestiging in Wageningen. ‘Die zijn in hoge mate aan jouw uitzonderlijke inzet te danken.’

Academische communicatie

Het lustrumfeest van In’to Languages stond vanmiddag in het teken van academische communicatie, een tak van sport waar het bureau zich steeds meer op toelegt, naast het aanbieden van taalcursussen. Met de aanstelling van Marc van Oostendorp als hoogleraar aan de Radboud Universiteit heeft In’to Languages een eigen expert op dit gebied binnengehaald. Van Oostendorp verzorgde vanmiddag de key note in de Vereeniging.

Onderzoekers en studenten zijn de afgelopen maanden uitgedaagd om óók bezig te gaan met het vertellen van een sterk verhaal over hun onderzoek. In’to Languages schreef een wedstrijd uit en selecteerde vier genomineerden, die hun verhaal deelden met het publiek.

De Italiaanse Francesca Arici (postdoc bij het Onderzoeksinstituut voor Wiskunde, Sterrenkunde en Deeltjes Fysica) werd door het publiek gekozen als winnaar. Haar prijs: een reischeque ter waarde van 250 euro met bijpassende taalcursus én applaus.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!