‘Een show… alsof we op de brommer gaan’

23 apr 2014

Waar cultuur en wetenschap elkaar ontmoeten. Dat is het thema van Sound of Science. Voor de twaalfde keer brengt Cultuur op de Campus woensdag 23 april de alfa’s en bèta’s bij elkaar in het Huygensgebouw voor een festival met film, vintage games en muziek.

20130313 Rectum Raiders
De Rectum Raiders. Foto: Alex Hsu, Photo-Ink Studio

‘Alfa’s, kom uit dat Erasmusgebouw, want er is nog zoveel meer te zien op de campus’, zegt Jasmijn Lobik, coördinator van Sound of Science. ‘Juist daarom is dit festival in het leven geroepen. Kunst en wetenschap kunnen best samen komen in (audio)visuele vormen en de bètafaculteiten laten dat maar al te graag zien.’

Vanaf vier uur kunnen bezoekers vanmiddag zelf ervaren wat er allemaal gebeurt in het Huygensgebouw. In een casiophonic workshop leren deelnemers dit keyboardachtige apparaat te bespelen en er muziek mee te maken. Ook zijn er tijdens het festival films te zien waarin wetenschap een rol speelt. Liefhebbers van retro-games kunnen hun hart ophalen met een spelletje Pong of Duckhunt.

Een van de noviteiten is de game Heavenly Reality. ‘Bezoekers zetten een speciale bril op en zien de wereld ineens op een totaal andere manier’, zegt Lobik. Ook voor eten en drinken wordt tijdens Sound of Science gezorgd: DuS!AKKU bereidt enkele maaltijden en het experimentele biermerk Katjelam, gebrouwen door natuurkundestudenten, zal zijn opwachting maken. Studenten kunnen zich onder meer tegoed doen aan pale ale’s, pancake amber bier en Black Pepper seizoensbier.

Rectum Raiders
Natuurlijk mag muziek niet ontbreken op een festival. Naast de Nijmeegse Rectum Raiders (vorig jaar winnaar van Kaf en Koren) komen het Groningse Orange Skyline, MILLS uit Amsterdam en Discreator uit Kaatsheuvel naar de Nijmeegse studentenkantines.
‘Metal met epische refreinen er doorheen’, zegt zanger Bob van der Leur (21) van Discreator en zelf student Communication and multimedia design over de melodische metal. ‘Metal is veel meer dan enkel gitaarmuziek. In de overgangen tussen onze nummers vind je zelfs invloeden van klassieke muziek terug.’ Ah, maar metal, daar houden toch vooral bètastudenten van? ‘Dat is misschien wel een beetje waar’, geeft Van Der Leur toe.

Voor de alfa’s is er dan weer het indierock-achtige Orange Skyline. Afgelopen zaterdag stond de band in het voorprogramma van de Kaiser Chiefs. Wat kunnen de studenten verwachten? ‘Een moddervette show met muziek alsof we op de brommer gaan’, zegt basgitarist Simon Christiaanse. Pardon? ‘Uptempo muziek, gebracht met een hoop enthousiasme’, verduidelijkt hij. Op één conservatoriumganger na, studeert de groep momenteel niet: ‘Dat is weer voor in september, deze zomer willen we vooral onze kansen pakken door zoveel mogelijk te spelen.’ / Jorg Leijten

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!