Student Cultuur

Femme Fugazi wint De Roos van Nijmegen

19 mei 2023

Donderdagavond vond in Doornroosje de finale van muzikantencompetitie De Roos van Nijmegen plaats. De hoofdprijs ging naar Femme Fugazi, de publieksprijs was voor De Gang van Zaken. ‘Het is heel gaaf om hier te mogen staan.’

In drie voorrondes streden Nijmeegse muzikanten voor een plekje in de finale van De Roos van Nijmegen. Afgelopen donderdag maakten De Gang Van Zaken, The Vonks, DAN Mango en Femme Fugazi in Doornroosje onder elkaar uit wie de winnaar zou worden van de muziekwedstrijd.

De veelzijdigheid van de bands, uiteenlopend van garage en funk tot geluiden met elementen uit (neo-)soul, jazz en rock, beloofde een levendige avond op te leveren.

Funky deuntjes

De Roos van Nijmegen biedt beginnende artiesten uit de regio Nijmegen een kans om hun geluid aan een groter publiek te laten horen. Student politicologie en leadzanger van De Gang van Zaken Ole Mieras zei voorafgaand aan het optreden trots te zijn om in de finale te staan. ‘Ik kom zelf vaak in Doornroosje, het is heel cool om nu zelf op het podium te staan’, zegt hij. ‘Of we nu winnen of niet, we hebben alles gegeven en iets heel vets neergezet.’

De funky deuntjes van De Gang van Zaken vielen inderdaad in de smaak bij de toeschouwers: de band ging met de publieksprijs aan de haal.

Gerard Joling

De hoofdprijs ging naar Femme Fugazi. Deze band combineert spoken word en een garage/post-punkgeluid tot een onvoorspelbaar geheel. Femme Fugazi wist het publiek niet alleen met zijn muziek te grijpen; aan de beste danser in het publiek werd een elpee van idool Gerard Joling uitgereikt, wiens teksten in enkele nummers worden gebruikt.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!