Filmfestival InScience opent met muziekperformer Max Cooper

01-09-2017

De derde editie van het wetenschapsfilmfestival kent dit jaar een bijzondere opening: naast een film op het witte doek lanceert het festival het muziekproject Emergence van de Britse performer Max Cooper.

Max Cooper is behalve producer van elektronische muziek ook wetenschapper: hij promoveerde aan de Nottingham University en is nu verbonden aan Londen University. Zijn promotieonderzoek betrof het visualiseren van genetische processen, beeldmateriaal dat hij ook inzet bij zijn inmiddels talloze optredens als performer van elektronische muziek.

Cooper verzorgt de openingsavond van InScience met een optreden op woensdag 8 november in Doornroosje, met zijn wetenschappelijk muziekproject Emergence. Het album kwam vorig jaar uit, met medewerking van andere kunstenaars en wetenschappers. Cooper haalt zijn inspiratie uit onder meer natuurkundige wetten en het ontstaan van het leven.

‘Het is heel inspirerend hoe Cooper wetenschap weet te verbeelden’, zegt InScience-filmprogrammeur Meike van Zandvoort. ‘Er ontstaat zo niet alleen iets heel moois, hij toont ook hoe je wetenschap en kunst kunt verbinden, en dat is precies wat InScience voor ogen staat.’ Cooper is tot dusver vooral iets voor fijnproevers uit de dancewereld, aldus Van Zandvoort. ‘We willen hem heel graag bekendheid geven bij een breder publiek.’

Max Cooper. Emergence. Woensdagavond 8 november Doornroosje. Donderdag 9 november: lezing van Cooper in Lux, 21.00 uur. Cooper treedt morgen op bij festival Pleinvrees in Amsterdam. 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!