Grote lekkages in universiteitsgebouwen door hoosbuien

10 sep 2021

Verschillende gebouwen op de universiteit konden de grote regenbuien van vanmiddag niet aan. In het Spinozagebouw sijpelde het water door het plafond van de collegezalen en ook in de Refter was het alle hens aan dek: het water kwam daar aan de voorzijde door het raam.

In het Spinozagebouw werden studenten uit de collegezaal gehaald. ‘We zaten in de les en zagen druppels water langs de muur omlaag lopen,’ zegt natuurkundestudent Sander Hoefsloot. ‘Dat was niet erg, maar opeens kwam er op steeds meer plekken water en ook schuim naar beneden. De lekken werden groter en groter, totdat het water zelfs uit de lampen en livestreamcamera kwam.’

Gevlucht

Uiteindelijk blies de docent het college af. ‘We gingen nog kijken of we in een andere zaal het college konden voortzetten, maar daar was het lek twee keer zo erg. Dus zijn we maar naar buiten gevlucht.’

Ook elders op de campus was wateroverlast. Medewerkers van de Refter moesten aan de slag met handdoeken, trekkers en een waterstofzuiger. Er was op het eerste gezicht geen grote schade te zien, maar voor de medewerkers was het letterlijk dweilen met de kraan open. Hoewel het alleen om regenwater ging, hing er ook een indringende rioollucht in de lunchruimte. Op de toiletten leek alles echter goed te gaan.

In het Collegezalencomplex meldde een student ook lekkages op drie verschillende plekken. Op de medische faculteit stroomde eveneens flink veel water van het plafond naar beneden en in het Huygensgebouw kwam de parkeergarage blank te staan.

 

1 reactie

  1. Nieuwsgierige student schreef op 11 september 2021 om 10:25

    Dit is wel echt een Radboud dingetje aan het worden he? Het Elinor Ostromgebouw heeft de eerste twee jaar na verbouwing ook aan de lopende band lekkages gehad, en het Maria Montessori had recent nog het schijt tot aan de plinten staan.
    Ik ben dan toch altijd wel benieuwd hoe het UVB op dit soort zaken reflecteert, en hoe hun gesprekken met aannemers verlopen. Lijkt in ieder geval nog ruimte voor verbetering aanwezig!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!