Hanna Bervoets bij opening collegejaar

07 jul 2017

Schrijfster Hanna Bervoets is een van de sprekers bij de opening van het academisch jaar in september in De Vereeniging. Haar lezing zal gaan over het universitaire thema van dit jaar: geluk.

Inspiratie krijgen voor het nieuwe collegejaar? Luister op 4 september naar muziek en lezingen bij de opening van het academische jaar 2017/2018. In concertgebouw De Vereeniging geeft schrijfster Hanna Bervoets (33) een lezing. Haar verhaal en dat van de andere sprekers staan in het thema van dit jaar: geluk. Hanna Bervoets schreef zeven romans, waaronder Alles Wat Er Was. Als columnist schreef ze jarenlang voor Volkskrant Magazine. Ook op de televisie is ze geen vreemde: ze deed mee aan Wie is de Mol? en werd derde bij het kennisprogramma De Slimste Mens. Bervoets studeerde Media en cultuur en later Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Liedjes

De Nijmeegse student Europees recht Maren Klein komt ook aan het woord. Klein volgt het interdisciplinaire programma van de Honours Academy, is voorzitter van het Studententeam Unicef en werkt voor de vrouwenrechtswinkel in Nijmegen.

De Nijmeegse Linde Schöne zorgt deze dag voor een muzikaal intermezzo. Toepasselijk, want haar R&B liedjes gaan over liefde en geluk. Na de release van haar debuut-EP Liefde van de Vloer brak ze in 2016 landelijk door. 3FM  nomineerde haar als Beste Artiest van 2016. Het Nijmeegs Studentenorkest Het Collegium Musicum Carolinum laat tijdens de opening ook van zich horen.

Uitreikingen

En dan zijn er nog de uitreikingen van de prijzen. Welke student heeft de beste scriptie geschreven? Wie is de beste junior en senior docent en wie weet de Radboud Universiteit internationaal op de kaart te zetten? Rector magnificus Han van Krieken reikt de prijzen 4 september uit.

Demissionair minister Jet Bussemaker komt onder voorbehoud.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!