Happietaria kan open, want er is een restaurant

25 jan 2018

Twee weken geleden luidde pop-up restaurant Happietaria de noodklok: met slechts een maand te gaan tot de opening was er nog geen pand. Inmiddels zitten de studenten achter het initiatief een stuk relaxter in hun stoel: ze krijgen een voormalige bistro in hartje Nijmegen tot hun beschikking.

Vijf leden van christelijke studentenverenigingen slaan eens in de twee jaar hun handen ineen om Happietaria te openen. Het pop-up restaurant kookt geld bijeen voor verschillende goede doelen. Dit jaar gaat de opbrengst naar Eritrese vluchtelingen. Maar bijna ging het hele feest niet door: het aanschrijven van maar liefst zestig panden leverde niets op.

Vertrouwen

De studenten luidden de noodklok, en met succes: er is een pand. ‘Aan de Regulierstraat, midden in het centrum van Nijmegen’, vertelt Wouter Holtland. ‘Het is het pand van Bistro Allerlei. Zij gaan ermee stoppen, overigens niet omdat ze failliet zijn. Wij mogen het pand nu een maand langer gebruiken.’  De eigenaren hebben het volste vertrouwen in de studenten, want verder zijn zij niet bij het restaurant betrokken. ‘Je pand toevertrouwen aan een groep studenten, dat doet men doorgaans niet zo snel’, lacht Holtland.

Happietaria gaat zowel Nederlandse als Eritrese gerechten serveren. Zo krijg je bij de koffie geen koekje, maar een handje popcorn. Want popcorn eten ze veel in Eritrea, vertelt Holtland. Het geld dat de studenten verzamelen, gaat na het aftrek van de kosten rechtstreeks naar Eritrese vluchtelingen. Er zijn zeventig plekken in het restaurant, een ruimte waar de studenten bijna niet meer op durfden te hopen. ‘We zijn ontzettend opgelucht. We geloven er echt in dat het leiding van boven is.’

[kader-xl]

Happietaria opent op 13 februari aan de Regulierstraat 59, in het pand van Bistro Allerlei. Reserveren kan nu al op de website.

[/kader-xl]

 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!