Het regent lintjes op de campus

26 apr 2019

Daags voor Koningsdag worden er traditioneel lintjes uitgedeeld op de campus. Tien (oud-)medewerkers van de Radboud Universiteit ontvingen een koninklijke onderscheiding.

Exact om 9.33 uur viel de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls de kamer binnen van bijzonder hoogleraar Oosters Christendom Heleen Murre-van den Berg op de vijftiende verdieping van het Erasmusgebouw. Zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor haar verdiensten op het gebied van wetenschap.

Niet veel later gebeurde hetzelfde met hoogleraar Medische Parasitologie Robert Sauerwein en hoogleraar Vegetatiekunde Joop Schaminee. Dezelfde titel ging ook naar hoogleraar Moleculaire Psychiatrie Barbara Franke, die door omstandigheden niet aanwezig kon zijn op de campus, naar Harry Suryapranata, emeritus-hoogleraar Cardiologie en naar Peter de Smet, emeritus hoogleraar Kwaliteit Farmaceutische Patiëntenzorg.

Officier

Hoogleraar Plantkunde Titi Mariani werd Officier in de Orde van Oranja-Nassau voor haar bijdrage aan de samenleving, net als emeritus- hoogleraar Vroegchristelijke kunst en architectuur Sible de Blaauw, dokter Stans Verhagen van het Radboudumc en Wilbert Lelivelt, adviseur vastgoedbeheer in het Radboudumc.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!