Het voor- en nagerecht geven het kerstdiner in de Refter glans

19 dec 2019

Na de verbouwing van de Refter, serveert hét universiteitsrestaurant dit jaar weer een kerstdiner. Vanavond kun je nog aanschuiven voor een speciaal menu en een kerstige ambiance. Wat je te wachten staat? Vox-medewerker Jozien neemt de proef op de som.

De lichten in de Refter zijn gedimd, er staan kaarsjes op tafel, er draait kerstmuziek, en alle mensen achter de eetstandjes hebben een kerstmuts op. Aan de inzet van de medewerkers zal het vanavond niet liggen. Het kerstmenu bestaat uit een ‘Cold Christmas Cappuccino’ (een gazpacho van rode biet, gember, en tomaat), een kerststoof met paddenstoelen of kip, en als toetje een Luikse wafel met warme kersen en pistacheroomijs. Dit alles voor 9,50 euro als je student bent, en anders voor een tientje.

Wat allereerst opvalt: aan de vegetariërs en veganisten is gedacht. Het is gemakkelijk te zien wat veganistisch is en wat niet, en er is voor iedereen wat wils. De rijen zijn lang, maar gaan vlot, en het is duidelijk waar je welke gang kunt halen. En alles wordt geserveerd op mooie borden.

Pittig en zoet

Op het eerste gezicht zijn vooral het voorgerecht en het toetje erg kerstig. Mooie kleuren, een leuk wafeltje of bolletje ijs erop, ons hoor je niet klagen. Het hoofdgerecht ziet eruit zoals eten in de Refter er meestal uitziet, maar dan met een mooi gevormde kroepoek er bovenop.

De gazpacho is erg lekker. Pittig, zoet door de rode biet en romig door de topping. Wat die topping precies is kunnen we niet helemaal plaatsen, maar een kniesoor die daarop let. Het is een goed begin van het diner. Het wijntje dat bij de pizzabar te halen is, smaakt er goed bij.

Het hoofdgerecht is goed te eten, maar na de gazpacho een tikkeltje smaakloos. De stoof en het pasteitje zijn lekker, al zijn sommige stukjes kip droog. De rijst en de boontjes zijn saai. Na een paar happen constateren we dat dit gewoon het goede oude Refter-eten is, waarna we ons bord leeg eten.

Extra glitter

Dan het toetje. Het ziet er allereerst erg mooi uit en ruikt ook nog eens lekker. We hebben er niets op aan te merken, de combinatie van de kersen en het pistache-ijs is goed en een wafel slaan we nooit af.

Al met al hebben we goed gegeten. Het kerstdiner is een prima afsluiting van je laatste studiedag voor 2019. Vanavond wordt er nog wat extra glitter over de avond gegooid, met een kerstoptreden van studentenkoor NSKAD en een studentenorkest QHarmony om 18.30 uur.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!